Pasca traditionala
Retete pentru sarbatori / 28.02.2013

Ingrediente

150 gr zahar pudra 3 oua Un praf de sare 100 ml lapte 50 gr unt/ margarina Ulei 2 cuburi drojdie 400 gr faina Esenta de rom

Mod de preparare

Pune putin lapte deoparte in timp ce restul va fi pus la fiert. Laptele pus deoparte se incalzeste putin dupa care, in el, va fi topita drojdia. Laptele pus la fiert trebuie lasat sa dea de cateva ori in clocot, dupa care se adauga 2-3 linguri de faina. Nu uita sa amesteci in continuu pe masura ce adaugi faina pentru a nu se face cocoloase. Foarte bine ar fi sa folosesti un tel. Laptele se da apoi la o parte de pe foc, urmand sa fie adaugata drojdia topita. Se pune compozitia deoparte, acoperita cu un prosop si se lasa la crescut. Intr-un castronel galbenusurile oualor trebuie separate de albusuri. Galbenusurile se freaca cu sare si apoi cu zaharul, pana cand se obtine o crema. Albusurile trebuie batute si ele spuma. Poti folosi un mixer pentru a te asigura ca ai batut bine albusurile. Restul de faina va fi pus intr-un castron mai incapator. Fa un sant generos in centrul fainei urmand ca acolo sa torni compozitia din drojdie, galbenusurile si albusurile batute spuma.Toarna si o cana de apa calduta pentru a lega totul cu mai multa usurinta. Aluatul pentru pasca trebuie framantat cel putin 30 de minute. Apoi se trece la adaugarea uleiului. Se adauga treptat iar compozitia trebuie framantata in continuu pentru a incorpora uleiul cat mai bine. Tot acum se adauga si margarina care a fost topita si este inca putin calduta. Nu uita de esenta de rom. Este foarte importanta pentru aroma.Pasca se tine la cuptor la foc mare timp de 10 minute, dupa care focul se micsoreaza. Pentru a verifica daca pasca este gata, incearc-o cu o scobitoare. Atunci cand compozitia nu se mai lipeste de scobitoare, a venit momentul sa scoti pasca.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro