Tort din piscoturi cu crema de ciocolata
Mod de preparare
Unei mese festive nu ii poate lipsi un tort! Iar daca vrei cu adevarat sa impresionezi, noi iti recomandam tortul din piscoturi cu crema de ciocolata. Dar ai grija: este atat de dulce si atat de bun, incat risti sa fii asaltata intreaga seara cu intrebari despre reteta! Asta este, riscul de a fi cea mai buna gospodina!...Ingrediente si cantitati:
300 g unt;
300 g zahar pudra;
2 linguri/35 g cacao;
5 oua;
500 g piscoturi de sampanie;
1 ceasca de lapte;
200 g ciocolata.
Mod de preparare:
1. Se freaca bine untul cu zaharul. Ciocolata se rupe bucatele si se pune cu cacaoa pe foc mic, la topit.
2. Dupa ce s-a frecat bine untul cu zaharul, se adauga cate un galbenus si, dupa fiecare adaugare, se freaca bine cate 5 minute.
3. Se pune apoi ciocolata racita peste aceasta compozitie si se amesteca bine, pana se incorporeaza toata.
4. Se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca usor.
5. Apoi se ia o cratita de 3 kg si se pun in ea piscoturi, unul langa altul, inmuiate in putin lapte indulcit. Se pun cu fata in sus, iar pe margine se pun jumatati de piscoturi, in picioare.
6. Se toarna crema, iar deasupra se pune restul de piscoturi, cu fata in jos.
Daca nu va convine reteta,bla,bla....CUMPARATI-VA o carte de torturi,prajituri sau de bucate !!! In loc sa comentati vrute si nevrute,mai bine invatati sa scrieti corect :((((((
Am ras in hohote de unele comentarii !!!Fara cuvinte ,ce mai ... Cred ca au fost scrise la caterinca sa se distreze lumea , dar nu era cazul.Tortul este delicios si cu putina imaginatie e super .
nu stiu d c va bateti joc! poate sunt unii interesati sa afle lucrurile astea! nu toti sunt asa de priceputi!
Am ras cu lacrimi!!! Tortul este f ok, reteta mai putin explicita la final ptr cei ce nu au preparat niciodata un tort...sau ma rog, nu au imaginatie... Ideea este ca m-am distrat maxim!
ha,ha,ha,ha,cratita,ornat,vai de noi,a aruncat o reteta pe jumatate,mai bine nu afisa nimic
Vai, dragelor, asa am ras cand am citit mesajele voastre. Doamnele au dreptate, in momentul in care postezi o reteta trebuie sa fii explicita, sa poata face reteta si cineva care nu a mai facut un tort niciodata.
dragele mele nu mai fiti asa de rele, tortul se orneaza cu ce ai dar pt cele care sunt mai pretentioase nu va mai bateti voi capsorul cu retete si dati o fuga pana la cofetarie asa e cel mai bine eu am 22 de ani si gatesc de la 10 anisori ,iar torturi fac de 3 ani de cand sunt casatorita dar nu am dat gresi pana acum .. puneti mana pe o carte de retete si nu mai fiti asa de vulgare in exprimare. numai bine
sunteti tari ,fratilor cu reteta si cu comentariile;de sarbatori trebuie sa mai si radem,sa uitam de handicapatu" de Boc;apropo,oare IQ-ul lui e direct proportional cu inaltimea sa sau este mai scazut?
Ai dreptate, a uitat să spună că se pune o folie de nylon dintr-o pungă tăiată în cratiţă, ca a doua zi, să poţi întoarce cratiţa şi deasupra tortului, rămînînd folia, să o poţi lua şi arunca.Practic, ce este pe fundul cratiţei, răsturnat, va fi faţa tortului. LA MULŢI ANI!!! (M-ai făcut să rîd cu exprimarea ta...eşti super dulce)
din cate se poate vedea, multe aveti nevoie de instructiuni ca sa duceti si lingura la gura! ce se intampla cu voi? asa de faimoase sunt romancele pentru felul lor de a gati, dar se pare ca multe au cam uitat ce inseamna sa ai si un pic de imaginatie, ca sa nu mai zicem de logica! tortul a iesit minunat, l-am lasat la racit o noapte intreaga, intr-o forma in loc de cratita si cu glazura de ciocolata alba cu bucatele de ciocalata neagra de ornament. pot sa zic ca a iesit deosebit! felicitari pentru reteta
cum pula mea il dau jos din cratita si cu ce il ornez k asta ai uitat sa scrii! asa cred k e bun dar daca vine cine pe la noi de revelion eu aduc cratita sa mancam precum porcii?
neami.delicios debea astept sa fac si io un tort de piscoturi
doamne sunteti PROASTE ingramadite daca erati mai destepte taceati din gura se vede ca nu faceti nimik in bucatarie
HAHAHAHAHAHA , rad cu lacrimi ..si eu am fost dusa in eroare , ca de exemplu , cate ore sa tea la rece ? noroc cu fetele faine care au dau explicati si nu ...shit!POFTA BUNA.
cu ce se orneaza acest tort?
super bun l-am incercat
reteta este usoara dar cum ai scris tu imi este f greu sa o fac cred
cred ca tortul este la fel de bun precum si arata dar pacat ca reteta e incompleta.
Am citit toate comentariile, Mari avusese o simpla intrebare iar niste tampiti care habar nu au sa vorbeasca frumos au intrat ca taranii si ei pentru prima oara pe net si au inceput sa uzeze cuvine ca "proaste, toante" si alte cuvinte care sunt sigura ca sunt cea mai mare parte a simplului lor dictionar...sa va fie rusine ca ati facut varza un subiect legat de bucataria romaneasca... cum va puteti suporta pe voi insiva? Rusine sa va fie! Nu trebuie sa raspundeti caci este singura data cand am sa mai vizitez acest website...
Nu-mi vine sa cred ce comentarii vad aici....imi place. Mai postati comm nebune ca imi place sa rad...;))))
Oameni buni acest tort se orneaza cu span metalic si se maninca cu tot cu cratita , cei asa greu doar sintem avatariiiiiiii
Pentru ornare se leagă cu sârmă cratiţa de calorifer şi se lasă la răcit, lângă tăviţa pisicii. După ce se cacă mâţa în el, se serveşte călduţ, încălzit de pişatul acesteia. Poftă bună !
Sunteti niste proaste ingramadite toate. Reteta este pentru barbati. In poza arata manerul cratitei. Se orneaza fara sa fie scos din cratita si se pune un musafir sa-l taie. Sunteti niste toante ingramadite. Proastelor !
super reteta! o fac a 3a oara acum. ornati cum va place, eu am ornat cu frisca si trandafiri din martipan (cumparati). trebuie sa stea 24h in forma apoi 2-3 h cu frisca deasupra. in felul asta se insiropeaza bine. foarte usor de facut, respectati cantitatile
cornelia pe 10 Mar 2010, 15:48 tort de ciocolata cu piscoturi si care este finalul? dupa ce urmezi toti pasii descrisi ce trebuie sa mai faci? Ghici????? il mananci, bai sunteti de groaza, una intreaba cu ce il orneaza, alta vine cu cratita la masa, mai bine mergeti voi la cofetarie si cumparati
bah desteptelor , voi ce suntety la restaurant de va intereseaza atat toate detalile , daca nu va convine nu mai cautati pe site-uri si gata si facety voi delicatete...
si care este finalul? dupa ce urmezi toti pasii descrisi ce trebuie sa mai faci? din experienta mea la bucatarie amanuntele fac mancarea gustoasa. nu credeti?
si ama face si e putin asemanatoare reteta asa k yo am continuarea;)
Eu il fac intr-o forma,are peretii de foma unui piscot,se gasesc in supermarket,pun piscoturile pe margini iar pe fundul formei pun jumatati de piscot sau sferturi torn crema si bag la frigider cateva ore pana se intareste,apoi rastorn pe un platou si apoi ornez.daca piscoturile depasesc forma se taie din ele inainte sa se puna crema
cum si cand il scot din cratita?
ornamentul poate fi facut din:ciocalata alba,crema de vanilie(dar s-ar putea sa fie prea dulce) si chiar fructe sau arahide zdrobite.tine de imaginatie si de experienta.PS.Incercati sa o lasati mai moale q certurile k doar nu suntem la piatza,gaitzelor!
imi pare rau ca inca odata e demonstrata rautatea femeilor. mie imi pare super tortul si am de gand sa-l incerc cat de repede. si mare problema: cu ce se orneaza!!! gasiti voi ; frisca, glazura de ciocolata, sau cu nimic, daca e cu piscoturi, s-ar putea sa nu mai fie nevoie. super reteta!!!
sa styty ca eu am doar 11 ani si mama este la munca toata ziua si eu fac de mancare si intro zi iam facut mamei un tort din piscoturi cu ciocolata si frisca surpriza i la facut si voi va certaty cum stye asa faca.fity buni
vreti retete veniti la Slatina si va intoarceti inapoi plini de retete in traista lui E. UDREA. va pupa doinita
baaaaaaaiiiiiiii cum se orneaza fraierilor?eu sunt bucatareasa d la slatina.
ce tari is toate comentariile:))parca nu ati mai intrat in bucatarie niciodata
si cu ce il ornez....cu margarina :)))))) Ce tare a fost Lili:))))) Nu mai pot de ras :))))
CHIAR...CU CE SE ORNEAZA ACEST TORT...? SIGUR O SA-L FAC CIT DE CURIND..PARE FOARTE DELICIOS..DAR NU-L POT PUNE PE MASA NEORNAT..NU?
Imaginea arata tortul imbracat cu crema, cred ca din ce ramane, dar nu ai precizat. Nu cumva in cratita se pune mai intai folie transparenta, apoi piscoturile si crema si cand il scoti de la frigider il intorci, ca la diplomat?
nu am intelescum se face daca il pun in cratita cand vin invitatii eu vin cu cratita la masa sa tai tortul
Am uitat sa intreb ceva:CU CE SE ORNEAZA????
Si mai departe scrie-n carte??Banuiesc eu ca se baga la frigider dupa ce se orneaza,voi stiti cum si cat?
cum se realizeaza ornarea acestui tort?