Lasagna vegetariana
Retete vegetariene / 17.04.2008

Mod de preparare

Aceasta lasagna vegetariana este la fel de satioasa si de gustoasa precum una pe baza de carne, branza tofu fiind un inlocuitor excelent al acesteia.

Ingrediente:

6 foi lasagna
2 lingurite ulei de masline
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
250g ciuperci tocate marunt
300g spanac tocat
1 lingurita si jumatate zeama de lamaie
1 lingurita si jumatate cu sare
1 jumatate de lingurita piper
500g tofu
1/2 ceasca branza cottage degresata
1/2 ceasca branza ricotta
1/2 ceasca parmezan ras
200g sos de tomate nesarat
4 linguri pasta de tomate nesarata
1 ou
2 albusuri de ou

Incalzeste cuptorul la o temperatura de 176 grade Celsius. Intr-o oala mare, fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cat timp fierb foile de lasagna, incinge uleiul intr-o tigaie, la foc moderat. Adauga ceapa si usturoiul, caleste-le timp de 5 minute, pana se inmoaie. Pune ciupercile, caleste-le pana incep sa-si lase sucul, apoi adauga spanacul si lasa pe foc pana compozitia scade. Transfera amestecul intr-un castron, adauga sucul de lamaie, sare si piper, dupa gust. Amesteca bine.

Intr-un blender, amesteca bine brazeturile (tofu, cottage, ricotta, 6 linguri de parmezan) sucul de rosii, pasta de tomate, oul intreg si albusurile, putina sare si piper.

Unge o tava cu ulei, asaza doua foi de lasagna, intinde deasupra foilor jumatate din amestecul de spanac si o treime din amestecul de branzeturi. Continua astfel pana vei folosi toate foile de lasagna si toata compozitia. Dupa ce l-ai asezat, presara deasupra parmezanul ras si pune la cuptor pentru 30 de minute.
  • Ligia Pop, marţi, 15.03.2011 12:28
    Sarmale/ardei umpluti vegani (fara ingrediente animale)

    E foarte simplu sa te hranesti vegetarian, chiar si 100% daca esti foarte bine informat si mai ales daca ai imaginatie. E mult mai ieftin comparat cu alimentatia traditionala. Va recomand o reteta delicioasa vegana de sarmale/ardei umpluti. Se calesc 3 cepe mari si 4 morcovi mari in apa cu foarte putin ulei. Dupa ce s-au calit toate, se adauga 300g de faina de seminte de dovleac crude sau aceeasi cantitate de arahide crude macinate care va inlocui cu succes carnea tocata. Se adauga orezul, condimentele, o jumatate de cana de faina de in (in loc de oua), se lasa sa se patrunda si e gata compozitia de sarmale/ardei umpluti. Atat sarmalele cat si ardeii umpluti, au un gust special daca sunt facuti in slow cooker sau cuptor. Mereu foloses ori oale ceramice ori oale de lut, e mult mai sanatos asa. Eixsta si variante de sarmale fara foc, pentru cei interesati umplute cu hrisca, legume razuite si bunatate de sos de rosii proaspat facut. Va invit de asemenea la site-ul meu, pentru a viziona saptamanal noi retete fara foc, vegane, care apartin show-ului Ligia's Kitchen. http://ligiapop.com/category/ligias-kitchen/ Pofta buna!

  • samoila tudorel, luni, 15.12.2008 13:42
    lasagna

    este pe mai multe bloguri si site-uri

  • cristina, duminică, 18.05.2008 14:54
    lasagna vegetariana

    este foarte practiica si foartebuna mai ales este ceva special pentru vegetarieni

  • Stela, luni, 21.04.2008 15:44
    SARMALE VEGETARIENE

    Nu este usor sa te hranesti vegetarian - eu am facut-o timp de 8 ani si am sa-ti sugerezi sa prepari de sarbatori "sarmale vegetariene" din faina obtinuta din boabele de soia, morcovi rasi si ceapa tocata marunt. Evident sare, piper si boia. Daca crezi ca-ti este mai usor, foloseste granulele mici din soia texturata, dar gustul nu va fi nici pe departea ca cel din faina da soia (care da gustul carnii usor afumate). Dar uite ce ai de facut: pui de seara la inmuiat o cana cu boabe de soia. Dupa 10 ore, arunci apa, care a extras principiile toxice, apoi asezi boabele in tava de la aragaz si le prajesti pana devin cafenii. Dupa ce s-au racit le dai prin rasnita de cafea, dar nu chiar asa de marunt, precum cafeaua - ca mai degraba sa semene cu pasatul. Cand prepari sarmalele, pui un strop de ulei intr-o cratita, ceapa si o lingura de apa, morcovul ras si dupa 3-4 minute, pui cateva linguri din faina de soia si boiaua. Lasi sa dea cateva clocote, pui sarea, piperul si daca preferi ceva verdeata. Impaturi sarmalele in foi de varza acra sau stevie, sau spanac si pui la fiert cu 3-4 linguri de ulei si bulion. POFTA MARE si PASTE LUMINOS. Cu drag Stela

  • maria.turcitu, duminică, 20.04.2008 13:30
    vegetarian100 0/0

    cred ca edelicoasa dar m-ar interesa ceva 100 0/0 vegetarian , adica fara branza si oua maria

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro