Negresa de post
Mod de preparare
Ingrediente si cantitati:
8 linguri zahar
4 linguri cacao
1 pahar ulei
2 lingurite bicarbonat nestins
2 cani de apa
2 cani si jumatate de faina
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine, apoi se incorporeaza cu 1 borcan gem (sau dulceata) acrisor. Se unge tava. Se poate pune la sfarsit frisca, cand se raceste prajitura, pentru cei care nu tin post.
Prajitura cu nuca de cocos
Turta dulce
Congoleza
Tort cu frisca si capsuni
n a specificat ce masura ,o cana ,de care cana? pe astea daca nu le faci la gramaj risti sa nu ti iasa.
am so fac maine sper sa iasa nu mai am chef sa scriu
mai da spuneti voi o cana da nu specificati care deloc
prajitura se lasa la racit in tava altfel o sa se imprastie!!!!!!!
am incercat si eu aceasta prajitura in care am mai pus niste nuci si arahide prajite!!!! foarte delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mi-a placut ca ai zis la sfirsit sa punem frisca, pai daca e de post... m-am uitat si eu la frisca vegetala dar nu e de post
un borcan cu gem,o cană ulei,o cană apă,o cană zahăr,patru căni făină,o linguriţă bicarbonat (se pune direct in compoziţie)se amestecă toate ingredientele şi compoziţia se coace intr-o tavă unsă şi tapetată cu făină.se poate face deasupra oi glazură peste care se poate presăra nucă de cocos sau ornamente multicolore.
este un sait groaznic! dar retele sunt bune
e prajitura buna bree
e prajitura s....r!! in tara mea anglia numai asta mancam
este delicios...are un gust minunat..unii fac bn pentru ca ei pun pe site-uri dif retete.. pare foarte gustoasa!
are un gust bun.pare foarte delicioasa ... mai gustoasa este cea facuta in casa decat cea cumparata de la magazin.
naspa prajitua am aruncato la veceu :))
prajitura am facuto prima data acum 5 ani si este super,, o faceam cand am nascut copilul cel mic ca ear post si cine venea la mine se minuna de prajitura
NU IMI PLACE PRAJITURA ASTA!!!!!!!!!!!!
Am doar 15 ani, insa aceasta este a 14 fel de prajitura gatit de mine!!! Este incredibila... Nu pot sa spun ca consistenta mi-a iesit bine din prima, insa gustul este fenomenal... Daca imi puteti ,va rog frumos, sa imi sugerati cateva retete noi v-as fi vesnic indatorat :)
arata bine. face cu ochiul.merita incercata!
Am incercat-o si eu, am scos-o din cuptor acu jumatate de ora. ceea ce vreau sa intreb e: coca asa trebuie sa iasa moale, din cauza dulcetii? eu am pus dulceatza de zarzare coapte,ca era mai acrisoara dintre dulceturile pe care le aveam la indemana. Am tinut-o la cuptor aproape o ora, si am tot incercat cu scobitoarea daca era moale inauntru..si pana la urma am scos ca simteam un iz de ars La gust e foarte buna, deci oricum va avea cine sa o manance, dar pentru curiozitatea mea :) multumesc
Incearca „Prajitura de post cu nuca“. Am facut-o aseara (nu pentru prima data) si este usor de facut. Adauga stafide in compozitie si daca vrei un plic de budinca de ciocolata. Aproape ca nu trebuie sa mai pui cacao si ii da un gust foarte bun.
Andreea draga, Daca doamna scria la ingrediente si un borcan de gem, trebuia sa explice apoi ca se amesteca zaharul, uleiul, apa si tot ce mai este acolo si abia la sfarsit se adauga borcanul de gem. Era mai complicat. A scris foarte bine reteta... scurt si la obiect. Cred ca esti abia la inceput, dar te vei obisnui cu timpul. Obisnuieste-te sa „simti“ prajiturile; imagineaza-ti ca le si faci cand citesti o reteta noua.
la rubrica: Ingrediente si cantitati, nu apare tot ce intra in compozitie? Pentru ca la: Mod de preparare, apare si un borcan de gem.
pare foarte delicioasa!