Ingrediente
200 g ciuperci
100 g porumb
1 ardei roşu
1 ardei verde/galben
6 măsline
2 castraveţi muraţi
sos de roşii dulce
sos de roşii picant (opţional)
Pentru blat
1 ceaşcă făină
3 linguri ulei
50 ml apă
Pentru maia
1 plic drojdie
1 lingură apă
1 lingură zahăr
1 lingură făină
sare
piper
Mod de preparare
Pregăteşte maiaua pe care o laşi la dospit 10 minute. Amestecă apoi ingredientele pentru blat într-un vas separat, adaugă maiaua şi frământă bine. Lasă aluatul să crească până îşi dublează volumul.
Fierbe ciupercile (dacă sunt proaspete), feliază ardeii, măslinele şi castraveţii, după care aşază blatul într-o tavă, unsă în prealabil cu ulei. Unge blatul cu sos de roşii - şi cu cel dulce, şi cu cel picant, după preferinţe -, presară apoi legumele şi porumbul şi dă la cuptor până când se rumeneşte.