Tocanita de ciuperci portobello
Retete vegetariene / 14.04.2009

Mod de preparare

O tocanita care se prepara rapid si care poate fi un excelent fel de mancare principal. Se serveste cu orez salbatic fiert sau piure de cartofi.

Ingrediente si cantitati:


2 linguri ulei de masline
2 cani ceapa tocata
1 lingurita rozmarin uscat
1/4 lingurita ardei gras rosu, taiat fin
220 g (4 cani) ciuperci portobello, feliate
450 g (5 cani) ciuperci champignon, feliate
1 cana apa
3 linguri pasta de tomate
1 lingurita otet de vin
3/4 cana apa sau supa de ciuperci
2 catei de usturoi, taiati fin
2 linguri patrunjel, proaspat tocat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru
4 cani orez salbatic fiert

Mod de preparare:


1. Intr-o tigaie de dimensiuni mari, incalzeste pe foc mediu o lingura cu ulei de masline. Adauga ceapa si rozmarinul si lasa-le la calit 12 minute sau pana cand ceapa devine aurie. Adauga ardeiul gras rosu, caleste-l, apoi indeparteaza vasul de pe foc.
2. Intr-un alt vas, incalzeste 1 1/2 lingurite ulei de masline, pe foc mediu. Adauga ciupercile portobello feliate si lasa-le la calit 5 minute. Adauga-le amestecului de ceapa.
3. Intr-un alt vas, incalzeste 1 1/2 lingurite ulei de masline, pe foc mediu. Adauga ciupercile champignon feliate si lasa-le la calit 5 minute.
4. Toarna amestecul de ceapa peste ciupercile champignon sote. Adauga o cana cu apa, apoi pasta de tomate, otetul de vin, apa sau supa de ciuperci si usturoiul - lasa totul la fiert 15 minute.
5. Adauga patrunjelul proaspat tocat, sarea si piperul.
6. Se serveste cu orez salbatic fiert.

Se obtin 4 portii.


Informatii nutritionale:
371 de calorii (23% din grasimi), grasimi - 9.5 g (grasimi saturate - 1.4 g, monosaturate - 6.1 g, polisaturate - 1.2 g), proteine - 10.4 g, carbohidrati - 65.9 g, fibre - 5.9 g, colesterol - 0.0 mg, fier - 3.7 mg, sodiu - 470 mg, calciu - 72 mg.
  • Levente, miercuri, 02.02.2022 15:43
    ciuperci portobello

    Se gasesc de obicei la Lidl. Grasimi monosaturate si polisaturate nu exista, exista mononesaturate si poinesaturate. Ultimele sunt cele mai sanatoase conform a ce se stie la momentul actual. Informatiile nutritionale se definesc pe 100 de grame sau portie, dar acolo conteaza gramajul calculat, va rog sa specificati in viitor. Multumim pentru reteta, o incerc acum!

  • Carmen Diaconescu, duminică, 17.05.2009 20:05
    ciuperci portobello

    Unde gasesc ciuperci portobello??? Aveti un site foarte interesant.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro