Turtite
Mod de preparare
Pentru ca incepe postul Craciunului, va recomandam o reteta de post, pentru a va indulci zilele lipsite de prajituri foarte consistente.Ingrediente si cantitati:
500 g faina
1 lingura de miere
1 cana de zahar
100 grame de nuci tocate marunt
1 lingurita de bicarbonat
coaja si zeama de la o lamaie
1 lingurita de scortisoara macinata fin
Mod de preparare:
Se stinge bicarbonatul in zeama de lamiie sau in otet. Separat, se freaca intr-un vas mierea pina se albeste. Se adauga zaharul. Apoi se pun nucile, bicarbonatul si faina si se framanta bine. Se lasa 1 ora sa se "odihneasca" la racoarea camarii. Apoi se imparte cantitatea de aluat in 5 parti si se fac 5 suluri lungi cat tava. Se ung cu ou si se coc pe dosul tavii, dupa ce a fost tapetata cu faina. Focul trebuie sa fie bine potrivit. Se scot din cuptor cand sunt rumenite si se taie imediat in felii subtiri.
trebe sa le jcrec ! arata super bine si sunt si usor de facut!! dar nu am nteles partea cu tava !
Eo reteta foarte buna si foarte usor de facut...o sa o incerc cu siguranta!
dar poate se unge cu ou de post!:))
cred ca tu nu stii ce inseamna post prajiurico? las-o balta!
orikum poate o sa o incerc dar nu in post cu sigurantza multumim pentru reteta
aaa pai da nu te supara dar kum sunt de post daca se unge cu ou????nu prea mi se par apetisante
"Se ung cu ou"-pai inseamna ca nu sunt de post!!!
nush dac is gustoase............