Postul Paştelui: Salată mediteraneană de praz cu castraveţi
Ingrediente
Sucul de la o lămâie
3 linguri de ulei de măsline
Sare şi piper după gust
3 bucăţi de praz, tăiate în felii foarte suţiri
2 roşii coapte sau roşii cherry
1 castravete
Verdeţuri: pătrunjel şi coriandru tocat
Mod de preparare
Pune prazul tăiat în apă care dă în clocot şi ţine-l pe foc câteva minute, până când se înmoaie puţin. Mai apoi, pune-l într-o sită şi lasă-l la strecurat. Amestecă într-un vas sucul de lămâie cu uleiul de măsline şi cu un vârf de cuţit de sare şi piper după gust. Taie roşiile mari în cuburi, iar roşiile cherry în două bucăţi. Taie şi castravetele în felii subţiri. Pune legumele în sosul din vas şi adaugă peste ele verdeţurile. Salata este gata!