Salata greceasca cu tofu
Salate / 23.03.2009

Mod de preparare

Ingrediente si cantitati:


450 g tofu ferm
1/3 cana ulei de masline
1/3 cana otet de vin
1 lingura busuioc
1/2 lingurita piper negru macinat
1 lingurita oregano
1 lingurita sare
2 rosii mici
1 castravete
1/4 ceapa rosie
1 cana masline negre

Mod de preparare:


1. Taie bucata de tofu in bucatele mici, de forma si dimensiunea unui zar. Apasa tofu cu un servet din bumbac, pentru a absorbi apa in exces. Lasa tofu intr-o baie de aburi, timp de 5 minute.
2. Intr-un bol, amesteca uleiul de masline, otetul de vin, busuiocul, piperul negru macinat, oregano si sarea.
3. Toarna amestecul obtinut peste tofu si lasa-l la marinat cel putin o ora sau peste noapte.
4. Intre timp, taie legumele si amesteca-le bine cu tofu marinat.
5. Salata se serveste pe platouri ornate cu frunze de salata sau spanac.
  • Grazzia, marţi, 28.04.2009 09:54
    nota

    Salata greceasca se prepara cu suc de lamaie in general,ca si produs original grecesc.La noi in restaurante uneori nu se pune lamaie ci otet sau aceto balsamico.Mie imi place mai mult cu lamaie si cred ca se potriveste mai bine cu uleiul de masline.

  • Kmi-Tm, marţi, 24.03.2009 10:11
    Bestiala

    Foarte buna ! Felicitari si asteptam si alte retete. Kmi

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro