2. Te plângi unei prietene

Credeai că analiza unei probleme, până în cele mai mici detalii, alături de cea mai bună prietenă, te ajută să te relaxezi? Ei bine, nu. Fixarea atenţiei asupra unei probleme nu face decât să te determine să o percepi ca fiind mai gravă decât este în realitate - asta dacă nu cumva te hotărăşti să încerci să vezi şi partea bună a lucrurilor sau să faci haz de necaz, arată un studiu britanic.

3. Te speteşti în sala de fitness


Într-adevăr, activitatea fizică poate face minuni asupra dispoziţiei tale atunci când eşti stresată! Câtă vreme însă nu exagerezi. Iar tendinţa, atunci când eşti supărată, frustrată şi nervoasă, este să îţi verşi nervii pe ce apuci, chit că asta înseamnă să alergi până la epuizare pe bandă, spre exemplu.

Problema este că, atunci când ai corpul inundat de markeri ai stresului, orice eventuală leziune căpătată ca urmare a suprasolicitării se vindecă de 2 ori mai greu! Aşadar, în loc să te forţezi când eşti stresată, mai bine ieşi la un jogging lejer în parc sau la o plimbare relaxantă cu bicicleta.


4.Îţi îneci amarul în alcool

Un pahar de vin sau un cocktail te poate destinde la finele unei zile stresante, însă doar dacă te limitezi la o cantitate mică. În cazul în care bei mai mult alcool, vei avea senzaţia iniţial că te simţi mai bine, dar în scurt timp vei constata că starea de anxietate este în continuare prezentă - şi asta fiindcă alcoolul blochează mecanismele naturale ale organismului responsabile de relaxarea mult dorită! Să mai menţionăm şi teribila mahmureală de a doua zi?
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro