Fasole boabe

Fasolea boabe

Este un alimente deosebit de hrănitor, însă poate să îngreuneze digestia, favorizând apariţia gazelor intestinale şi a balonării. Aceste efecte apar din cauza conţinutul de zaharuri din fasolea boabe, deoarece nu avem enzimele necesare în corp pentru a le digera. Pentru a atenua aceste efecte este bine să înmoi boabele de fasole cel puţin 4 ore în apă şi să arunci o apă după ce le-ai fiert puţin.

Cruciferele

Varza, broccoli şi conopida conţin şi ele anumite zaharuri care le face greu de digerat. În plus, ele conţin şi o cantitate foarte mare de fibre care pot interfera şi mai mult cu procesul de digestie. Nu trebuie să renunţi la ele, ci doar să reţii că atunci când sunt gătite sunt mai uşor de digerat.


Ardeii iuţi

Chiar dacă sunt recunoscuţi pentru faptul că stimulează arderea grăsimilor, unele persoane pot să constate senzaţie de arsură şi indigestie în urma consumului de alimente picante. Se pare că tocmai capsaicina, substanţa din ardeiul iute este vinovată de aceste efecte. Dacă ai constatat că nu-ţi face bine la digestie este de preferat să eviţi ardeiul iute sau să-l consumi în cantităţi mici.

Lactatele

Dacă ai diaree, balonare intensă şi gaze intestinale de fiecare dată când consumi lactate, este foarte posibil să ai intoleranţă la lactoză. Asta înseamnă că organismul tău nu are enzimele necesare pentru a digera zahărul din lapte şi celelalte lactate.


Menta, ciocolata şi cafeaua

Menta, ciocolata şi cafeaua au un efect de relaxare a părţii superioare din stomac, iar acest lucru permite alimentelor ingerate să ajungă înapoi în esofag, cauzând acea senzaţie de arsură (reflux gastro-esofagian).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro