3. Eşti tentată să consumi mai puţină apă, agravând astfel digestia


Problemele digestive sunt agravate și de lipsa aportului suficient de apă, care duce la deshidratare, agravată și de consumul crescut de alcool.

“Primul gest al multor persoane care se confruntă cu astfel de probleme este să apeleze la ceaiuri, tincturi de plante și la tot felul de soluții naturiste promovate și disponibile la orice colț de stradă. Este o atitudine total greșită pentru că neglijarea simptomelor de la nivelul aparatului digestiv și tratarea lor fără a solicita o evaluare medicală poate amâna diagnosticul corect, care poate fi chiar un cancer de colon sau de stomac”, avertizează doctorul Dan Andronesi.



Sfaturi pentru o digestie bună


Medicii recomandă reducerea consumului de grăsimi animale, alcool și dulciuri concentrate. În schimb, sunt bune proteinele și grăsimile din pește, supele de legume, salatele calde cu piept de curcan, legume la grătar, nucile și citricele, vedetele iernii.

“În cazul în care pacienții fac des crize de hemoroizi, noi îi sfătuim să nu se lase “seduși” de tratamentele naturiste, ci să apeleze la soluții moderne, precum ligatura cu benzi elastice sau fototermocoagularea în spectru infraroșu. Aceste metode chiar dau rezultate, spre deosebire de supozitoare, unguente sau alte terapii care doar ameliorează pe moment simptomele hemoroizilor”, recomandă chirurgul Dan Andronesi, specialist în cadrul OK Medical.


De asemenea, medicii insistă asupra consumului optim de fibre din cereale integrale, legume și fructe, componente care asigură un bun tranzit intestinal și o curățare a organismului de toxine.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro