Aproximativ jumătate dintre români suferă de dureri de cap cel puţin o dată pe lună, arată studii recente, iar majoritatea se confruntă cu această problemă săptămânal. Află cum poţi atenua durerea cu ajutorul plantelor!
Aproximativ jumătate dintre români suferă de dureri de cap cel puţin o dată pe lună, arată studii recente, iar majoritatea se confruntă cu această problemă săptămânal. Află cum poţi atenua durerea cu ajutorul plantelor!
Pe lângă recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care susţine administrarea unei aspirine pentru tratamentul simptomatic al durerilor de cap, mai poţi apela la remediile naturiste care au capacitatea de a atenua durerile de cap. În cazul în care durerea persistă mai multe zile şi este destul de frecventă este necesar să consulţi un specialist.
1. Menta
Este folosită de sute de ani pentru tratarea durerilor de cap. Pune 1 linguriţă de frunze la 1 cană cu apă fiartă, acoperă şi lasă la infuzat 5 minute.
2. Ciuboţica cucului (primula veris)
Este recomandată pentru tratarea migrenelor. Toarnă o cană cu apă fiartă peste 1 linguriţă de flori sau rădăcină. Fierbe puţin şi lasă la infuzat 5-10 minute.
3. Gingko Biloba
Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, permiţând oxigenarea creierului. Nu este recomandat să iei gingko biloba în asociere cu aspirina sau alte medicamente pentru dureri de cap, deoarece poate să apară reacţii adverse.
4. Muşeţelul
Te ajută la relaxare şi eliberează tensiunea cauzată de stres. Pune o linguriţă de plantă la o cană cu apă fierbinte şi lasă la infuzat 10 minute.
5. Pastă de cuişoare şi ulei esenţial de scorţişoară
Amestecă părţi egale de pudră de cuişoare şi ulei esenţial de scorţişoară. Aplică această mixtură pe zonele unde simţi durerea, lăsând să acţioneze câteva minute.
Ce poţi face pentru ameliorarea durerilor de cap?
- Stabileşte-ţi un program regulat de somn;
- Ai grijă ce mănânci înainte de somn: mesele bogate, cofeină, nicotina şi alcoolul pot afecta calitatea somnului;
- Ai grijă la medicamentele pe care le iei (unele au cofeină sau alte substanţe stimulante);
- Mănâncă regulat şi la aceleaşi ore;
- Nu sări peste mese şi ţine cont de faptul că micul dejun este cea mai importantă masă;
- Evită alimentele care ai observat că-ţi declanşează o migrenă pentru a constata dacă se ameliorează starea ta;
- Învaţă să te relaxezi;
- Întocmeşte-ţi un program de exerciţii fizice şi respectă-l.