Acest aliment simplu reduce riscul de infarct, spun studiile
Singura condiție pentru a te bucura de beneficii este să-l consumi de cel puțin patru ori pe săptămână.
Vorbim, desigur, despre ardeiul iute. Mancarea condimentata nu este pe placul oricui, insa beneficiile ardeiului iute sunt incontestabile. Iar un nou studiu, publicat recent de Journal of the American College of Cardiology, a descoperit ca persoanele care consuma in mod regulat ardei iute au un risc mai mic de deces decat cele care nu mananca acest gen de aliment.Ce au descoperit cercetatorii
Autorii studiului citat de site-ul MindBodyGreen au examinat peste 20.000 de persoane care traiesc in regiunea italiana Molise. Starea de sanatate a subiectilor a fost analizata timp de opt ani si coroborata cu obiceiurile alimentare ale acestora.
Cercetatorii au descoperit ca persoanele care mancau ardei iute de cel putin patru ori pe saptamana aveau un risc cu 40% mai mic de a muri din cauza unui infarct, iar riscul unui deces provocat de un atac cerebral era mai redus cu peste 50%. Totodata, riscul de deces din orice cauza naturala era mai mic cu 23%.
Savantii au ajuns la concluzia ca ardeiul iute are beneficii indiferent de obiceiurile alimentare. Asadar, fie ca are o dieta mediteraneana sau orice alt regim echilibrat, fie ca mananca mai putin sanatos, cei care consuma ardei iute au de castigat de pe urma efectelor pozitive ale capsaicinei pe care o contine, sustine sefa echipei de studiu, Marialaura Bonaccio.