Consult pentru durere in gat

2. Gargara cu sare

Una dintre cele mai cunoscute soluţii la care apelau şi bunicii noştri pentru a calma durerile de gât este gargara cu sare. Amestecă o linguriţă de sare într-un pahar cu apă şi foloseşte aceste amestec pentru a face gargară de câteva ori pe zi. Sarea reduce umflarea gâtului şi fluidifică mucusul, contribuind la eliminarea naturală a agenţilor iritanţi şi a bacteriilor.

3. Băutură caldă cu miere de albine

Imediat după trezire amestecă într-un pahar cu apă călduţă o linguriţă de miere, o linguriţă de oţet (de preferat oţet din cidru de mere), puţină scorţişoară şi două linguriţe de zeamă de lămâie. Acest amestec are rolul de a calma durerile de gât într-un timp foarte scurt.


4. Scorţişoara

Amestecă o linguriţă de scorţişoară cu o linguriţă de piper negru măcinat într-un pahar cu apă călduţă. Strecoară soluţia şi foloseşte apoi lichidul pentru a face gargară de 2-3 ori pe zi. O altă alternativă pentru a folosi scorţişoara este de a amesteca 2-3 picături de ulei esenţial de scorţişoară cu o linguriţă de miere, amestec pe care să-l consumi de două ori pe zi.

5. Ghimbir

Ceaiul de ghimbir poate să fie extrem de benefic pentru durerile de gât, precum şi pentru a calma alte simptome asociate răcelilor. Datorită gingerolului, substanţă care se regăseşte în ghimbir, ceaiul va avea un efect antiinflamator, calmând durerile de gât.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro