Sănătate. 5 beneficii dovedite ale uleiului de cocos
Este ideal pentru îngrijirea pielii şi pentru a-l folosi în bucătărie, însă mai are o mulţime de avantaje pentru corpul tău.
Este ideal pentru îngrijirea pielii şi pentru a-l folosi în bucătărie, însă mai are o mulţime de avantaje pentru corpul tău.
Alege întotdeauna uleiul de cocos presat la rece, deoarece te vei bucura din plin de toate beneficiile aduse de el pentru corp. Fie că-l foloseşti pentru a-ţi îngriji tenul, pielea sau părul, fie îl incluzi în reţetele tale, uleiul de cocos este considerat un superaliment.
Iată cinci beneficii dovedite ale uleiului de cocos:
1. Stimulează funcţia creierului
Deoarece conţine grăsimi sănătoase, uleiul de cocos stimulează performanţa cognitivă în cazul persoanelor cu vârste înaintate care suferă de boli grave, precum Alzheimer.
Un studiu publicat în revista Neurobiology of Aging a descoperit că administrarea uleiului de cocos a îmbunătăţit aproape imediat funcţiile creierului la adulţii care sufereau de Alzheimer.
2. Stimulează metabolismul
Acizii graşi de lanţ mediu care se regăsesc în uleiul de cocos presat la rece nu se depozitează în corp sub formă de grăsime, ci sunt folosiţi imediat de ficat ca sursă de energie.
Alege întotdeauna uleiul de cocos presat la rece, deoarece te vei bucura din plin de toate beneficiile aduse de el pentru corp. Fie că-l foloseşti pentru a-ţi îngriji tenul, pielea sau părul, fie îl incluzi în reţetele tale, uleiul de cocos este considerat un superaliment.
Iată cinci beneficii dovedite ale uleiului de cocos:
1. Stimulează funcţia creierului
Deoarece conţine grăsimi sănătoase, uleiul de cocos stimulează performanţa cognitivă în cazul persoanelor cu vârste înaintate care suferă de boli grave, precum Alzheimer.
Un studiu publicat în revista Neurobiology of Aging a descoperit că administrarea uleiului de cocos a îmbunătăţit aproape imediat funcţiile creierului la adulţii care sufereau de Alzheimer.
2. Stimulează metabolismul
Acizii graşi de lanţ mediu care se regăsesc în uleiul de cocos presat la rece nu se depozitează în corp sub formă de grăsime, ci sunt folosiţi imediat de ficat ca sursă de energie.