Am strabism. Ce sa fac?
Sănătate · Medicina generala / 14.11.2001

Am strabism. Ce sa fac? - Beatrice, Bucuresti

Dr. Fetie Ofelia, oftalmolog la Opticris, iti raspunde:
Draga Beatrice,
Nu ne-ai spus cand a aparut strabismul tau, amanunt care este foarteimportant.

Si am sa-ti spun si de ce. Strabismele se impart in doua mari categorii:cele care apar in copilarie, care sunt de foarte multe tipuri, si celparalitic, care se manifesta la persoanele adulte.
Cel din urma apare, uneori, ca manifestare secundara a unor afectiuni,cum ar fi diabetul. Se presupune ca in primele sase luni de la aparitiasa pacientul nu trebuie sa intre in alerta: tratamentul urmat pentruafectiunea respectiva ii va vindeca strabismul. Daca se scurge acestinterval, fara nici o rezolvare, trebuie sa mearga fara intarziere lao consultatie, la oftalmolog.


Strabismele din copilarie sunt de nenumarate feluri. Unele pot fi dinnastere sau sa survina in primele luni de viata (situatii in care trebuiefacuta o operatie inca din primele luni de la nastere). In foarte mareparte, strabismele care apar in copilarie se trateaza prin purtareaochelarilor. Nu poate fi facuta, insa, o generalizare, pentru ca pentrufiecare tip de strabism se aplica un tratament diferit.

In cazul fiecarui pacient, trebuie data, prin urmare, o solutieindividuala. Sfatul meu este sa iti programezi o consultatie, la uncabinet de specialitate.


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro