Apel umanitar - Petrus are nevoie de ajutorul nostru
Sănătate · Medicina generala / 09.07.2009

In urma cu aproape 6 ani, la varsta de 22 de ani Petrus Buzescu a ramas paralizat din cauza unui accident. El ne-a scris pe adresa redactiei pentru ca are nevoie de ajutorul nostru. Are o singura sansa de a mai merge vreodata pe picioarele sale: un implant cu celule stem care costa in jur de 15.000 de euro. Haideti sa-l ajutam sa stranga aceasta suma din putinul fiecaruia!

"Inainte de tragicul accident care mi-a schimbat in totalitate viata, lucram ca sofer la o firma de transport, aveam aproape 22 de ani, eram un tanar cu tot viitorul in fata, dar destinul a fost crud cu mine"
In seara accidentului, respectiv pe 16 noiembrie 2003, in jurul orei 21:30 ma intorceam cu autoturismul proprietate personala din localitatea Boboc, judetul Buzau unde fusesem sa-l duc pe fratele meu la unitatea militara unde isi satisfacea stagiul militar. In masina se mai afla tatal meu care, slava Domnului, nu a patit nimic in urma accidentului, eu fiind singura victima. In orasul Buzau unde locuiesc si in prezent, pe strada Marghiloman, la intersectia cu strada Bucegi un autoturism nu mi-a acordat prioritate si mi-a "taiat fata".


In incercarea de a-l evita am franat brusc si din cauza carosabilului alunecos (afara incepuse sa burniteze si pe carosabil era un strat subtire de gheata) am derapat, am pierdut controlul volanului si am acrosat o bordura, masina rasturnandu-se. Din acel moment nu-mi mai amintesc aproape nimic, din spusele tatalui meu stiu ca am fost scos din masina de niste taximetristi sositi la locul accidentului.


"Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni mi-au stabilit crudul diagnostic: tetraplegie spastica"

Intre timp a sosit si ambulanta si am fost transportat de urgenta la Spitalul municipal Buzau, dar acolo medicii au constatat ca e un caz grav si m-au trimis la Spitalul clinic de urgenta Bagdasar Arseni, unde am fost internat la etajul 8, sectia Neurochirurgie si luat in primire de d-nul doctor Exercian si d-nul doctor Podea care mi-au stabilit crudul diagnostic tetraplegie spastica si dupa cateva zile de investigatii au ajuns la concluzia ca e vorba despre un caz care nu are nevoie de operatie, fiind o fractura vertebrala C7 cominutiva fara deplasare cu interesare medulara la nivelul C7-T1.


Am fost transferat la sectia de recuperare unde am fost preluat de d-nul doctor Tudor. Au urmat 3 luni de recuperare, timp in care mi-am recuperat mobilitatea degetelor de la maini si partial functiile senzitive si sfincteriene. Dupa 3 luni am fost transferat la Spitalul municipal Mangalia, sectia RTVMN unde am fost preluat de d-na doctor Victoria Stroia, in vederea continuarii recuperarii pentru inca 3 luni.

"La Spitalul Municipal Mangalia mi s-a stabilit diagnosticul de paraplegie spastica, diagnostic pe care-l am si in prezent, la aprope 6 ani de la accident"

Chiar si in prezent continuu sa merg periodic la recuperare, tot la acest spital. Viata mea s-a schimbat brusc in urma acestui accident, fiind dependent in permanenta de un scaun cu rotile pentru a ma deplasa, luptand zi de zi cu propriul corp.


"Lucrurile obisnuite cum ar fi imbracatul, spalatul, mersul la toaleta sunt o adevarata incercare pentru mine, in fiecare zi depind de ajutorul cuiva"
Acum s-a intrezarit o speranta pentru a ma recupera, un implant cu celule stem (acesta avand rolul de a regenera tesutul nervos lezat in urma traumatismului) care se face doar la cateva clinici din lume, in China, Rusia si mai nou,in Germania. Costul unui implant este in jur de 15.000 de euro. Aceasta este ultima mea sansa de a mai merge vreodata pe picioarele mele, de aceea ii rog pe toti cei binevoitori sa ma ajute donand o suma cat de mica in contul deschis pe numele Buzescu Sofita (mama mea) RO42BTRL01001201H93127XX deschis la Banca Transilvania, sucursala Buzau.

Va multumesc mult!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro