Berea scade presiunea arteriala
Sănătate · Medicina generala / 20.09.2007

Consumul moderat de bere protejeaza impotriva problemelor cardiovasculare, ulcerului sau cancerului stomacal.

Potrivit specialistilor, consumul de bere reduce riscul de aparitie a bolilor de inima cu 24.7%. Totodata, acestia sustin ca daca nu s-ar mai consuma, s-ar inregistra o crestere a problemelor cardiovasculare, o scadere a duratei medii de viata cu aproximativ 2 ani si o scadere a fericirii generale.

Berea este facuta din ingrediente sanatoase: malt, hamei, drojdie si apa, componente naturale care contribuie la o dieta sanatoasa si echilibrata. Aceasta face parte dintr-o dieta echilibrata, deoarece furnizeaza minerale si vitamine esentiale, si este bogata in potasiu si saraca in sodiu, ceea ce confera un echilibru perfect pentru presiunea arteriala.


Cu toate ca aceasta este saraca in calciu, berea are un continut bogat de magneziu, care ne protejeaza de pietrele la vezica biliara si la rinichi. Din acesta cauza, un pahar de bere pe zi scade riscul aparitei pietrelor la rinichi cu 40%.

Femeile adesea nu cumpara bere, ci hameiul folosit la fabricarea acesteia si ii dau multiple functionari. De exemplu, unele il cos in perne pentru ca mirosul acestuia ajuta sa ai un somn la odihnitor, sau chiar vindeca insomnia. Altele fierb o mana de hamei intr-ul litru de apa, rezultand un ceai amar, care ajuta la scaderea presiunii arteriale, aducand-o la valorile normale in numai 10 minute.



Dieta sanatoasa

Un pahar de lapte, iaurt sau suc de mere contine mai multe calorii decat unul cu bere. Un pahar de 100 ml de lapte contine 64 de calorii, unul de suc de mere neindulcit, 42 de calorii, unul de vin cu 12% alcool, 77 de calorii, iar unul de lichior cu 40% alcool, 320 de calorii.

Mai mult, berea nu contine colesterol si este foarte saraca in zaharuri.


Articole utile:
Regimurile alimetare pentru hipertensiunea arteriala
Ce este hipertensiunea arteriala?
Bolile cardiovasculare

Viata sexuala si afectiunile cardiovasculare
Tratarea anginei pectorale
Nu face bine la inima!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro