Ce este cosmetica dentara?
Sănătate · Medicina generala / 15.03.2004

Datorita noilor metode de tratament aparute in stomatologia moderna, exista la ora actuala o serie de optiuni pentru a ajuta pacientii sa aiba zambetul mult visat.

Ce este cosmetica dentara si care sunt beneficiile sale? - Maria, Constanta

Grigore Lazarescu, medic stomatolog, iti raspunde:

Datorita noilor metode de tratament aparute in stomatologia moderna, exista la ora actuala o serie de optiuni pentru a ajuta pacientii sa aiba zambetul mult visat.

Cele mai importante optiuni actuale de tratament cosmetic dentar sunt:

Albirea dintilor - este la ora actuala cel mai comun tratament cosmetic prescris. Gelul de albire folosit este pe baza de peroxid si va albi in timp dintii semnificativ peste nuanta lor originala. Rezultatul albirii se mentine in timp, dar variaza de la individ la individ si se poateprelungi prin evitarea fumatului, cofeinei, vinului rosu si nefolosind rujuri inchise la culoare.


Aplicarea de obturatii fizionomice se realizeaza in cabinet. Prin adeziune se aplica o rasina speciala fotopolimerizabila de aceeasi nuanta cu restul de dinte natural in cazurile de dinti fracturati, cariati, ingalbeniti sau innegriti. Rasina se modeleaza conform morfologiei dintelui natural, se dapteaza si se lustruieste, rezultind astfel un rezultat estetic excelent.

Implantul dentar - reprezinta o alternativa eficienta in stomatologie si se realizeaza prin inlocuirea unui dinte lipsa cu un surub din titan introdus in maxilarul pacientului, peste care se aplica coroane de invelis ceramice ce respecta dimensiunile, forma si culoarea celorlalti dinti ramasi in cavitatea bucala. Prin aceasta metoda, rezultatele estetice sunt excelente.


Fatetarile - reprezinta procedura de aplicare a unor fatete ultra-subtiri din material compozit sau ceramica, fiind o optiune excelenta in inchiderile de diastema (strungareata) sau coloratiile dentare persistente pe fetele vestibulare(dinspre exterior) ale dintilor.

Metodele de tratament cosmetic dentar descrise mai sus concura la realizarea unor reabilitari orale complexe si complete, pe prim plan fiind conceperea unor lucrari cu aspect "natural", care sa se integreze ca forma, culoare si dimensiuni cu contextul cavitatii bucale a pacientului.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro