Deficitul de magneziu la femei. Ce se întâmplă în organismul lor
Sănătate · Medicina generala / 09.10.2024

Deficiența de magneziu la femei a devenit din ce în ce mai răspândită din cauza mai multor aspecte ale stilului de viață modern.

Magneziu este un mineral de bază în corpul uman care face parte din peste 300 de reacții biochimice, ceea ce îl face foarte important pentru sănătatea generală.

Deoarece este un cofactor pentru enzime, are implicare de la procesele de sinteză a proteinelor până la funcțiile musculare.

Prin urmare, magneziul asigură că alimentele pot fi convertite în energie atunci când ajută la producerea adenozinului trifosfat, adesea considerat moneda pe care celulele o cheltuiesc, folosindu-l pentru a desfășura activități.


Necesarul zilnic de magneziu pentru o femeie adultă


Deficitul de magneziu afectează sănătatea femeilor în moduri ascunse.

O femeie adultă are nevoie de aproape 350 mg de magneziu zilnic pentru a efectua funcționarea bilogică de bază.

Magneziul este un mineral crucial pentru femei deoarece mai mult de 50% din magneziu este concentrat în oase, iar lipsa acestui mineral afectează în primul rând oasele. De aceea necesarul de magneziu pentru organismul unei femei crește în timpul sarcinii și alăptării.


Beneficiile magneziului pentru femei:


Ca nutrient, magneziul influențează aproape fiecare aspect al sănătății femeilor, de la reglarea hormonilor până la condiția oaselor.

Efectul său se extinde asupra femeilor în toate etapele vieții: în timpul menstruației, sarcinii și menopauzei.

Echilibrul hormonal


Unul dintre beneficiile majore pe care se crede că magneziul le oferă femeilor este echilibrul hormonal.

S-a dovedit că magneziul are un efect asupra hormonilor și, prin urmare, este esențial pentru femeile cu sindrom premenstrual.


Cele mai multe femei se confruntă cu schimbări de dispoziție, balonare și crampe în timpul menstruației și, în cele mai multe cazuri, acestea sunt cauzate de fluctuația nivelurilor hormonilor de estrogen și progesteron.

Magneziul reglează acești hormoni și, prin urmare, multe dintre aceste simptome comune care definesc sindromul premenstrual sunt reduse.

De asemenea, s-a demonstrat că suplimenrele de magneziu, în special în combinație cu vitamina B6, diminuează în mare măsură iratabilitatea, anxietatea și disconfortul fizic al sindromului premenstrual.


Sănătatea oaselor


Sănătatea oaselor preocupă multe femei. Riscul de osteoporoză se agravează odată cu trecerea la menopauză.

Magneziul ajută la promovarea aportului adecvat de calciu pentru a menține oasele sănătoase.

El transformă vitamina D în forma sa activă, prin urmare asigură metabolismul calciului și susține densitatea osoasă.

Femeile care suferă de un aport scăzut de magneziu au o densitatea minerală osoasă mai mică. Ele se pot confrunta cu fracturi și osteoporoză din cauza vulnerabilității crescute.

Funcționarea corectă a mușchilor


Magneziul este, de asemenea, de mare importanță în funcționarea corectă a mușchilor, care include și uterul.

Ajută la prevenirea contracțiilor premature și a travaliului prematur.

De asemenea, reduce riscul unor complicații asociate cu sarcina, cum ar fi hipertensiunea gestațională și preeclampsia.

Dezvoltarea corespunzătoare a sistemului nervos fetal


Magneziul joacă un rol benefic în asigurarea dezvoltării corespunzătoare a sistemului nervos fetal și ajută la menținerea nivelului normal de zahăr în sânge, acționând ca un fel de protector împotriva diabetului gestațional.

Este de mare importanță atât pentru sănătatea femeilor însărcinate, cât și pentru dezvoltarea corectă a bebelușului lor.

Relaxarea sistemului nervos


Magneziul a fost numir mineralul de relaxare datorită efectului său relaxant asupra sistemului nervos.

Menține neurotransmițătorii care reglează starea de spirit, cum ar fi serotonina.

Calmează sistemul nervos și modulează melatonina, promovând astfel somnul și reducând anxietatea.

Sănătatea inimii


Magneziul joacă, de asemenea, un rol crucial în asigurarea sănătății cardiovasculare, care poate fi foarte importantă pentru o femeie, în special în anii de postmenopauză, deoarece riscul de boli de inimă crește.

Magneziul menține tensiunea arterială normală și menține o frecvență cardiacă normală, prevenind în același timp formarea plăcilor în artere.

S-a demonstrat, de asemenea, că magneziul poate ajuta la reducerea probabilității de hipertensiune arterială în rândul femeilor, precum și la îmbunătățirea stării inimii, în special la vârste mai înaintate de peste 50 de ani.



Sursă: timesofindia
Foto: depositphotos
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro