3. Cauze directe, de ordin ereditar:

Viciile de refracţie cum ar fi miopia (scăderea vederii la distanţă), hipermetropia (scăderea vederii la apropiere) şi astigmatismul (corneea care are formă neregulată);Retinita pigmentară (degenerescenţă ereditară a retinei);Retinopatia de prematuritate (dezvoltare anormală a vaselor sangvine de la nivelul ochilor care are legătură cu naşterea prematură).

4. Alte cauze indirecte de orbire:

Diabetul zaharat;Hipertensiunea arterială (creşterea tensiunii arteriale);Migrenele;Scleroza multiplă (boală care afectează creierul şi măduva spinării şi determină slăbiciune, tulburări de coordonare şi echilibru şi alte probleme);Vasculita (inflamaţie a vaselor de sânge).


5. Există și cauze grave de orbire cum ar fi:

Tumorile cerebrale;Traumatismele cerebrale;Creşterea presiunii intracraniene (se întâmplă adesea din cauza edemului cerebral sau a hemoragiei);Accidentele vasculare cerebrale;Atacurile ischemice tranzitorii (au simptome asemănătoare accidentelor vasculare cerebrale).
Articolul a fost realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii pentru a ridica gradul de awareness referitor la cum să avem grijă de ochii noştri. Această sărbătoare are loc în fiecare an, în cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie. Anul acesta a fost sărbătorită pe data de 8 octombrie, cu tema „Îngrijirea ochilor pentru toată lumea” („Eye care for all!”).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro