4. Care sunt cele mai bune remedii naturale care dau rezultate şi atenuează durerea?


Dr. Vasile Druţă: Există numeroase produse utilizate în tratamentul durerii de spate, însă toate acţionează numai pe efecte (plasturi cu ardei iute, frecţii/ geluri pe bază de plante) cu ameliorarea parţială a simptomelor.


5. La ce soluţii de urgenţă să apelez pentru a calma durerea? Ce trebuie să conţină un tratament eficient?


Dr. Vasile Druţă: În primul rând trebuie un consult la medicul de specialitate care pune un diagnostic, da indicaţia terapeutică şi urmăreşte tratamentul.



6. Oferiţi cititoarelor câteva recomandări de bază pentru a preveni durerile de spate​


Dr. Vasile Druţă: Pentru a preveni durerile de spate, există un concept „Back to school” prin care pacienţii sunt învăţaţi reguli şi modalităţi pentru a preveni apariţia durerilor de spate. Pentru acestea enumerăm câteva: evitarea sedentarismului, a obezităţii, a poziţiilor vicioase timp îndelungat, ridicarea greutăţilor, evitarea aerului condiţionat, a frigului, a curentului şi practicarea exerciţiilor fizice.
  • Sabina, marţi, 19.05.2015 02:29
    kineto spate

    Intr-adevar, kinetoterapia da rezultate foarte bune pentru durerile de spate. La ce dureri aveam eu, intr-o jumtate de an au inceput sa se schimbe lcururile vizibil dupa sedintele de kineto saptamanale. Mai merg si acum, dar nu la fel de des la Bogdan Goga, undeva pe langa Spitalul Fundeni. Mi-e familar locul si imi plac tare mult tot cei de acolo, ma simt asa ca acasa intotdeauna. Va recomand si voua kineto, chiar poate face minuni... si miscarea in general, bineinteles.

  • elena, sâmbătă, 31.01.2015 13:59
    dureri de spate

    Buna ziua,am si eu niste dureri de colana ,am facut raza si diagnosticul este de Sacru hipobazic cu incastrare de L 5 Pensare de spatii L4-L5 si L5 -S1 .ce sa fac ?Multumesc

  • nicu, vineri, 30.01.2015 12:13
    Dureri de spate-povesti pe bani multi

    Durerile ingrozitoare ale spatelui pot fi tratate doar daca singur iti urmaresti activitatile zilnice efectuate momentele cind au aparut,altfel nu.Nici cel mai bun asa zis medi nu pate rezolva aceste probleme daca tu insuti nu poti sa ii dai informatile necesare pina la cel mai mic detaliu.Medicul este un mecanic;electrician;electronist care nu lucreaza cu instrumente si aparate proprii.Eu am avut dureri ingrozitoare,raminind blocat cu transpiratii reci si urlete.Am fost dus pe targa la neurochirurg care in momentul cind m-a vazut a vrut sa ma opereze imediat,insa nu am acceptat si am fost trimis la Boli mintale,eu am considerat ca nu eu eram nebun ci medicul.Am gasit un profesor medic generalist caruia i-am spus cu greu cauza si momentul,locul cel mai dureros traseul durerii si punctele unde simt dureri mai putin pronuntate si amortirea exremitati piciorului sting.Folosind un cocteil de substante medicul a efectuat un numar de infiltratii care care au facut din mine un om nou nu un handicapat.aceasta a fos in urma cu 19 ani,de atunci eu imi controlez modul de viata,cind simt frisoane pe coloana sau ceafa stiu ca e momentul sa iau un caloric sau un supoziror Diclufenac.Am 64 de ani acum si sunt intro forma excelenta,daca asi fi aceptat operatia as fi fost un handicapat intrun carucior.Apropo,miscarea fizica de dimineata este obligatorie picioare departate,fata spate nu paralele si fandari pina la incalzirea muschilor,rotiri cap torace si veti putea alerga;inota si juca fotbal fara riscul de a ramine blocat.

  • elf, vineri, 30.01.2015 11:10
    Sport!!

    Cel mai mare daunator este statul la birou.Degeaba facem noi putin sport seara dupa 11 ore de la stat la birou. E normal ca apar afectiuni ale coloanei, mai ales daca nu facem sport constant. Sfatul meu incercati macar o data pe saptamana sa faceti inot

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro