Cezariana: pro sau contra?
Sănătate · Sarcina / 20.12.2001

Sunt insarcinata in luna a saptea si sunt speriata de momentul in careurmeaza sa nasc. Ma gandesc ca mi-ar fi mai usor daca as solicita onastere prin cezariana. Ce ma sfatuiti? - Maria, Brasov

Dr. Monica Dunarintu, medic primar obstetrica-ginecologie, FundatiaMarie Stopes (str. Marasti, nr. 90, tel.330 1536) raspunde:
Indiferent de varsta, o femeie care a optat pentru nasterea prin cezarianase recupereaza mult mai greu, ca sa nu mai vorbim de complicatiilecare pot sa apara si de cicatricea care ramane o viata. Daca femeiacare a avut o nastere normala poate pleca din spital dupa cinci zile,persoana care a nascut prin cezariana isi revine mult mai greu. Pe dealta parte, medicul este cel care hotaraste modul in care vei naste,deoarece nasterea prin cezariana nu se face la cerere ci este impusa deanumite probleme ale sarcinii. Oricum, daca frica de durere reprezintasingurul motiv pentru care optezi pentru cezariana, te anunt ca ti sepoate face o anestezie peridurala, ceea ce inseamna ca vei avea o nasterenormala dar fara dureri.


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro