SIDA poate fi invinsa cu tratament neintrerupt

Sistemul imunitar / 03.12.2009

33,4 milioane de persoane infectate HIV traiesc mai mult datorita efectelor benefice ale terapiei antiretrovirale. Numarul deceselor SIDA a scazut cu peste 10% in ultimii cinci ani, odata cu accesul mai multor persoane la tratament.

33,4 milioane de persoane infectate HIV traiesc mai mult datorita efectelor benefice ale terapiei antiretrovirale. Numarul deceselor SIDA a scazut cu peste 10% in ultimii cinci ani, odata cu accesul mai multor persoane la tratament.


UNAIDS si OMS estimeaza ca un numar de 2,9 milioane de vieti au fost salvate incepand cu anul 1996, cand accesul la tratament a fost efectiv permis.

Potrivit datelor actualizate in raportul Epidemiei HIV in anul 2009, numarul cazurilor noi de imbolnaviri a scazut cu 17% in ultimii opt ani. Dupa semnarea Declaratiei Natiunilor Unite de Angajament in Lupta impotriva HIV/SIDA in anul 2001, numarul nou de infectii in Africa Sub-Sahariana a scazut cu aproximativ 15%, respectiv 400.000 de infectii mai putin in anul 2008. In Asia de Est cazurile noi HIV au scazut cu aproximativ 25%, iar in Africa de Sud si Sud-Est diminuarea cazurilor a fost de 10% in aceeasi perioada. In Europa de Est, dupa o crestere dramatica a cazurilor noi de imbolnaviri HIV in randul consumatorilor de droguri injectabile, epidemia a cunoscut o scadere similara. Cu toate acestea, in unele tari exista in continuare pericolul unei noi cresteri a ratei de infectie HIV.



Programele de prevenire sunt eficiente

Raportul lansat pe 24 Noiembrie 2009 de UNAIDS si OMS subliniaza ca dincolo de evolutia epidemiei, programele de prevenire au un rol important: "vestea buna este ca avem dovezi ca aceste rate de imbolnavire in scadere se datoreaza in parte programelor de prevenire HIV", a declarat Michel Sidibe, Director General UNAIDS. "Cu toate acestea ultimele descoperiri demonstreaza ca programele de prevenire nu lovesc tot timpul la tinta, dar daca reusim sa obtinem resursele necesare astfel incat acestea sa aiba impactul dorit in zonele vulnerabile, atunci se va realiza un progres mai rapid si mult mai multe vieti vor fi salvate", a continuat expertul.


Un numar estimat de:
33.4 milioane de persoane infectate HIV traiesc in toata lumea;2.7 milioane de persoane s-au infectat HIV in 2008;2 milioane de persoane au decedat din cauza SIDA in 2008.
Potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, "zilnic se infecteaza cu HIV aproximativ 7.000 de persoane. Dintre acestea, peste 95% provin din statele sarace si din cele in curs de dezvoltare, iar 1.100 sunt copii cu varsta sub 15 ani". In ceea ce priveste tara noastra, specialistul precizeaza ca in perioada 1985 - 2009 s-au inregistrat 16.077 cazuri de imbolnaviri si in prezent sunt in viata 9.980 dintre acestia. Anul acesta, in perioada 01.01 - 01.12.2009 s-au inregistrat 342 cazuri noi. Peste 64% din pacienti sunt nedetectabili, iar sansa de a transmite infectia este sub 1%. Situatia din tara noastra este mai buna comparativ cu alte tari din Europa. Cu o rata de prevalenta de 1,6% la adulti in 2007, Ucraina prezinta cea mai inalta rata a prevalentei din Europa de Est.



Tratamentele au impact in prevenirea infectiei la copii

Terapia antiretrovirala a avut un impact major si in prevenirea infectiei la copii, odata cu un acces mai larg al mamelor seropozitive la tratament, fapt ce impiedica transmiterea virusului de la acestea la copiii lor. In jur de 200.000 de noi infectii in randul celor mici au fost evitate in anul 2001.

In Romania, anul acesta, din aproximativ 200.000 de nasteri, s-au inregistrat 13 cazuri cu transmitere maternofetala.
  • albert, vineri, 28.10.2016 22:28
    yfgjk

    Mulțumim lui Dumnezeu și, de asemenea, la olushola dr, marele om din plante care ma vindecat de HIV / SIDA. Am contactat virusul de la partenerul meu de trei ani în urmă, am petrecut aproape tot ce am avut pentru că am fost agitat, până când am văzut oameni mărturie despre recomandarea Dr. Olushola on-line pentru modul în care a fi vindeca HIV, cu ierburi sale, și l-am trimis prin e și el a spus mă cum să obțineți plante medicinale. Puteți să-l contacteze pe +2349057353558 sau să-l e-mail la [email protected]

  • Virgil Ionescu, sâmbătă, 02.07.2016 23:57
    Reinfectare si transmitere HIV

    Sunt HIV controler, am viremia sub 20 UI si CD4 peste 750. ce risc exista sub tratament ARV sa ma reinfectez si ce risc am sa transmit?

  • silviu, sâmbătă, 23.01.2016 17:18
    in general

    si inca ceva, sunt optimist, in 5-10 ani o sa se gaseasca un leac si pentru asta...atunci cand nici nu ne gandim ca avem vreo sansa, EL ne va ajuta, credinta si ajutorul familiei, cultura si omenia ne vor ajuta sa trecem peste toate obstacolele. Tot respectul meu pentru oameni, putini dar adevarati. S

  • silviu, sâmbătă, 23.01.2016 17:10
    in general

    da, putem sa avem si copiii sanatosi. Toti bolnavii au medici curanti, care au rolul de a ne ajuta sa mergem mai departe cu virusul... orice problema avem, iritatii, pete pe corp, dureri infernale, etc vor fi spuse medicului si aratate, tb sa avem incredere in medic curant pt ca fara el viata noastra este in pericol. Daca dorim sa avem un copil sanatos cu partenera este obligatoriu sa informam medicul curant care ne va indruma mai departe ce sa facem. Partenera daca nu este seropozitiva va trebui sa ia aceeasi medicatie ca si partenerul seropozitiv, medicamentele tb sa intre in sange pentru a pregati corpul parteneri pt actul sexual ce urmeaza. Spermatozoidul este invelit in carapacea lui si nu este infectat, doar lichidul seminal este infectat asa ca el poate sa fecundeze ovulul. Partenerul trebuie sa fie nedetectabil obligatoriu...iar partenera sa fie pregatita pt inseminare...dupa ce se primeste acordul medicului curant actul sexual poate sa inceapa (nu mai devreme de 7,8 luni de la inceperea medicatiei partenerei). Sarcina va fi verificata mai des si in timpul sarcinii partenera va lua in continuare medicatia (Ea nu va intrerupe mediacatia decat dupa 3,4,5 ani de la nasterea copilului). Nasterea este foarte stricta si supravegheata.(Se pune mare atentie la taierea cordonului ombilical) Dupa nastere atat mama cat si copilul vor mai lua medicatia inca 3,4 ani pana cand medicul curant va decide ca se poate intrerupe medicatia de cei doi, Partenerul insa va lua medicatia toata viata.

  • silviu, sâmbătă, 23.01.2016 16:43
    in general

    An 2013 am facut testul hiv si surpriza....seropozitiv. Panicat, m-am prezentat la spitalul de boli infectioase pentru repetarea analizelor si rezultatul a fost acelasi. In acest moment incerci sa studiezi problema si sa cauti solutia optima. Verificarea CD4 si nivelul viremiei...faza incipienta, faza A1 (pentru informare: sunt 9 faze, A1-A2-A3, B1-B2-B3 si C1-C2-C3, ultima faza cea mai scurta in care apare boala SIDA si sfarsitul tragi). Urmatorul pas este: se renunta la droguri, tigari, cafea, bauturi alcoolice, sucuri de orice fel, grasimi, grapfruite, echinacee si antibiotice, se reduce consumul de paine alba, carbohidrati, lapte, saruri, zaharuri, etc. Se ia tratamentul retroviral (doua pastilute pe zi plus pastila de protectie a ficatului care e primul afectat de pastile). Pastilele se iau la ore fixe, zilnic pe viata si medicatia se schimba la 5-6 ani pt ca hiv-ul isi schimba configuratia si apare rezistenta la tratament. Primele medicamente aduc cateva efecte secundare care se trateaza repede, mare atentie la ingrasare...Se mananca paine neagra, seminte de toate felurile, peste si multe salate, sucuri facute acasa din toate fructele (exclus grapefruit) carne fara grasimi si apa plata cat cuprinde. Se face sport 1 ora pe zi, alergat sau plimbare sau cardio la sala, incet pt relax...nu se exagereaza in nimic. Medicatia mentine viremia nedetectabila, ficatul e protejat cu hepatoprotect si mancam sanatos. Sexual vorbind se foloseste prezervativ tot timpul. Daca nu se ia medicatia viremia creste destul de repede si apare boala SIDA (corpul neavand nicio aparare este atacat de microbi si apar: cancerele de toate tipurile, cedeaza plamanii si in scurt timp vine sfarsitul) Spre deosebire de cancer, care este o boala si care nedepistata in timp util duce la sfarsit in 2-3 ani, Hiv-ul este un virus, si care daca este observat in timp si stopat in a se inmultii, putem sa traim cu Hiv inca 25-30 de ani. Inca ceva, prezenta hiv-ului in sange se verifica numai dupa 6 luni de la infectare, perioada de incubare. Ca si simptome sunt: furunculi care nu trec, otite care tin mult, gingii umflate, febra de lunga durata, sau niciuna din acestea (asimptomatic si cel mai nasol). Poti sa ai numai un simptom sau niciunul depinde de om si de situatie. Viata merge inainte si se traieste cu Hiv caci suntem crestini si credem in Dumnezeu. Multa sanatate si numai bine. S

  • mihai, sâmbătă, 16.01.2016 19:13
    ESTEEE

    astazi i-au iesit analizele ei,e negativa,sper sa fiu si eu negativ cu toate ca inca mi-e frica :)))

  • mihai, vineri, 08.01.2016 12:34
    va implor

    caut de 4 saptamani simptomalogia,in decursul ult. anu le-am avut pe toate,va rog,cei infestati,spuneti-mi ce simptome ati avut sau daca le-ati avut cumulate sau toate deodata,va rog frumos.

  • mihai, vineri, 08.01.2016 12:28
    va rog raspundeti

    salutare omule. am gasit id-ul pe un blog,am 40 de ani,sotia e gravida,mi-e frica. spune-mi cum se manifesta hiv,atat am citit de au intrat sperietii in mine. ma doare cotul stang,ma dor cate un pic genunchii,am avut acum vreo 2 ani transpiratii abundente noaptea,febra musculara din senin...dar nu toate odata,te rog spune-mi cum ai descoperit. problema mea este ca am divortat prin 2009 si pana prin 2013-2014 am fost in depresie si tot ce am prins am f....t,mi-e frica. Spune-mi te rog tu cum ai simtit simptomele.

  • andrea, vineri, 09.10.2015 10:04
    pentru adrianopol30

    adrian,cum asa putea sa te contactez?

  • ion, vineri, 21.08.2015 18:22
    hiv

    nu stiu ce sa zic,azi am fost depistat,primele analize au iesit negative,dupa aia mi-a venit u mail ca virusul e retroactiv,analizele mi s-au trimis in germania si mi-a iesit la 3 din ele..gp 41..p51..p 31 intens pozitiv !!

  • Dorian, duminică, 23.11.2014 17:02
    p-u Danyele

    Tare asi vrea sa iai tu acele pastile macar doi ani,in fiecare zi si atunci am sta de vorba.Acele pastile distrug celulele si ce e mai grav ,nu lasa sa se regenereze,sa apara altele noi.In asa fel omul se imbolnaveste,i se distrug toate organele,in final moare din cauza pastilelor care i-au cauzat sida,dar nu virusul care niciodata n-a existat.Vorbesc din propria experienta.Nu putine persoane am cunoscut care iau terapia si e vai de capul lor,au imunitatea 0 si arata de parca sunt pe moarte.Paradoxul e ca ar arata foarte bine daca nu ar lua pastilele care-i omoara in citiva ani.Sanatate tuturor !!!

  • danyele, duminică, 09.11.2014 02:10
    pt.toti

    Salut ,ma mai uit cand am timp pe forum...1 data pe an .Cum merge teapa cu albinele si ceaiurile?...de tei de ierburi, prietena mea merge bine ia crescut imunitatea 600 cd 4.Ducandu-ne impreuna sa-si ia pastilele 1 data pe luna intalnesc foarte multe persoane in sala de asteptare (in italia) e un baiat in tratament de 18 ani...e bine,De ce drac la noi nu functioneaza nik?pe forum santeti toti experti ...miar fi frica sa traiesc in romania Mai intru la anu sanatate la toti.CONSPIRATORILOR.

  • adrianopol, joi, 23.10.2014 15:06
    ptr toti..

    Buna tuturor.Numele meu este Adrian si am fost diagnosticat de anult trecu ca fiind hiv+,cu toate ca ma simt perfect,nu am avut niciodata probleme de sanatate.Sunt ce cativa ani in UK,aici am aflat si nu simt nici un fel de diferenta,esti tratat f normal si nu esti stigmatizat cu nimic.Muncesc destul de mult si ma simt ff bine,nu prea inteleg multe despre virusul asta dar trebuie sa mergem inainte,sa ne trai viata asa cum este de-acum inainte.Ceea ce-mi doresc acum este sa gasesc pe cineva cu acelasi status si posibil apropiata varstei mele,eu am 35 ani,inalt 1.85h..o fata cu care sa imi fac o familie,in ciuda acestui status.Mi-as dori pe cineva cu intentii serioase si sa fim uniti in toate.Eu cred ca singuratatea este cel mai greu de suportat,mai ales in cazul nostru dar orice ar fi viata trebuie traita.Daca este cineva interesat de mesajul meu si ar dori sa vina in UK sau chiar in ROM se poate,am stuatie buna financiara,ma poate contacta la id adrianopol30 Va multumesc si grija de voi xxx

  • bojan sebatian, miercuri, 01.10.2014 14:39
    TRATAMENT DEFINITIV HIV

    SE POATE VINDECA VIRUSUL HIV!!!! SUNT DIN ORADEA IN CENTRU SI AM GRADINA CU STUPI, ANUL TRECUT AM DAT PESTE UN WEB SITE CEVA GE GEN :WWW.APITHERAPY.COM DIN STATE UNDE SCRIE TOT CE SE POATE TRATA CU VENIN DE LA : -NERVI SLABITI,OLIGOFRENIE SCHIZOFRENIE CHIAR . Eu am mers la o calugarita din Radauti care m-a indrumat cum se face tratamentul pentru diverse boli :cancere etc printre care mi-a spus ca a avut o doamna cu baiat bolnav de hiv pe care era gata sa-l trateze dar el nu a vrut !!deoarece este saracie la ei si nu beneficia de pensia de stat de excursiile gratuite si a amanat-o pe calugarita de 84 la care am fost personal. cine nu este alergic eu pot sa fac unele incercari sa vad cum v-a fi pe o perioada mai lunga de timp ,si nu se fac intepaturile pe nemancate polen si miere cu o cana de lapte eu pot garanta cu succes un incceput de tratamentcat nu vine iarna ca am stupii afara ,dar oericum se rezolva daca este ceva urgent si nu sunteti alergici.Va spun ca veninul da rezultate,dar la o criza alegica se poate taia cu unele alimente ca sarea sau altele..putem discuta la [email protected] sau direct la telefon 0359441875 Multa sanatate!

  • Daniela, marţi, 09.09.2014 22:08
    4 ani am luat tratamentul

    M-am simtit foarte rau tot timpul cit am luat tratamentul.Am renuntat si deja sunt 4 ani de cind nu iau tratament.Mi-am revenit in totalitate,mi sa refacut si masa musculara de la obraji,ca o pierdusem de la pastilele acelea.Am mers la medic,i-am pus multe intrebari si nu-mi poate raspunde...am ramas shocata cind mi-a zis ca vom vedea peste 5 ani cum o sa te simti...adica tot ei sunt cei care imi spuneau sa i-au tratamentul la timp,sa nu intirzii nici 10 min ca se activeaza virusul si acum poftim.Pe mine deja nimeni nu ma mai convinge ca exista virusul hiv,eu m-am convins din propria experienta.Cine vrea sa creada in minciuni,sa creada mai departe !!!

  • danyele, vineri, 11.07.2014 01:20
    pt toti..

    Eu nu am dar are prietena mea...si chiar nu mie frica delok pt ca ma protejej ciao

  • danyele, vineri, 11.07.2014 01:02
    pt toti

    asa au sfarsit toti virusii in final ..invinsi luati toti virusi din urma si vedeti ..ganditiva care a scapat neinvins,omenirea progreseaza zi de zi an de an invatam ,descoperim, nu vrea nimeni sa ne extermine numai visati in cel mai rau caz numai avem loc pe planeta se va gasi alta.....dc diesel nu descoperea motorina si acum erati cu caruta...pacientul din berlin a fost vindecat definitiv de hiv pt ca avea leucemie...iau inlocuit celulele deci?e sau nu vindecare ,eu zic ca e dar e prea scumpa...nu se poate fc transfuzie la 33 de mil de bonlavi se cauta o solutie mai ieftina..atata ,dar oameni se lasa intepati de albine,isi taie limba de hepatita , beau ceaiuri rosii si verzi de la falsi naturisti si tot asa...terapia este toxica dar depinde de la persoana la persoana acum nu e alta alternativa...in rest pace va pop pe toti

  • danyele, vineri, 11.07.2014 00:46
    pt.toti...

    Da nu sant un expert in virologie nu am mai scris aici cam de 1 an,are dreptate radu..dar optez pt pastile chiar dc nu toata lumea intelege acu am vz un reportaj pe TG5....virusul hiv exista ,dar nu mai e mortal dc tratamentul e continu sub supravegherea unui specialist devine cronic pe viata , nici pt hepatita c nu era tratament pana acum 1 an (era interferonu..si inca ceva)acum cu 3 pastile pe zi ucide virusul in 6 luni la hepatita c ma refer ,informativa mai bine..hiv va fi invins in maxim 5 ani...lasati conspiratiile americane

  • laura adrian, joi, 15.05.2014 13:14
    hiv cura

    Am locuit cu aceasta boala mortala pentru mai mult de un an, soțul meu am descoperit că am fost amândoi HIV +. Ne-am încerca în toate moduri de a trăi viața noastră, în ciuda acestui lucru, în corpul nostru nu până când am dat peste acest plante puternic, care la portretizat pe care el a avut cure.At început am fost mai sceptic, dar soțul meu a insistat pe dându-i o încercare și am comandat pentru unele din plante sale și în câteva săptămâni după ce a urmat procesului din cauza acestei plante, ne-am dus pentru un test ca el ne-a spus prea am fost copleșiți de fericire când am primit rezultatul de la clinica. Rata de virus în corpul nostru a scăzut și, în câteva săptămâni, am fost in totalitate cured.We, de asemenea, întrebat de ce el nu a ieșit în lume, care a avut leac și a spus că a făcut-o în 2011, dar a fost respins de către echipa de cercetare International. Cel mai important lucru este pentru tine de a fi vindecat Dacă vrei să știi despre acest apel de plante pe +234 706 542 4920 sau e-mail: [email protected]. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

  • sergiu, marţi, 13.05.2014 22:04
    va stopa

    La moment Putin e cel care se opune politicii UE si SUA,in curind tot el va fi acela care va indrazni sa puna capat acestui genocid numit SIDA care e inventata de americani,nu mai e mult si toti vor afla adevarul,minciuna nu poate continua la infinit !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro