Antioxidantii "dulci", benefici pentru sanatatea inimii
Sănătate · Stiri / 08.09.2009

Antioxidantii naturali din sucul de zmeura, capsune, afine si ceaiul verde protejeaza sanatatea inimii impotriva radicalilor liberi, sugereaza o cercetare efectuata de specialisti din Franta si Marea Britanie.

Cercetatorii au facut experimentul pe hamsteri care aveau nivelul colesterolului foarte ridicat. Specialistii au vrut sa studieze efectele sucului extras din zmeura, afine, capsune si ale ceaiului negru si verde asupra nivelului colesterolului.

Cercetarea a durat 12 saptamani timp in care animalele au avut un regim bogat in aceste bauturi. La final, specialistii au ajuns la concluzia ca un consum moderat de suc de fructe de padure si de ceai verde ajuta la prevenirea aterosclerozei care se instaleaza precoce si care este cauza multor decese inregistrate anual in Europa.


Sursa: La Stampa
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro