Esti fumator? Masoara-ti riscul de a avea BPOC!
Sănătate · Stiri / 08.03.2010

Bolile de plamani provoaca mai mult de patru milioane de decese in fiecare an, cu toate ca majoritatea acestora pot fi prevenite.

Bolile de plamani provoaca mai mult de patru milioane de decese in fiecare an, cu toate ca majoritatea acestora pot fi prevenite.

Anul 2010 a fost desemnat drept Anul Plamanului de catre Forumul International al Societatilor Respiratorii, in semn de recunoastere a faptului ca sute de milioane de oameni din intreaga lume sufera in fiecare an de boli respiratorii cronice ce pot fi tratate si prevenite.

Bronhopneumopatia obstructiva cronica este o afectiune care ucide milioane de oameni la nivel mondial. Stadiile de inceput ale bolii sunt de cele mai multe ori nerecunoscute, desi riscul ca o persoana sa aiba BPOC poate fi determinat extrem de simplu. Testul se numeste spirometrie, este foarte de usor de facut, rapid si nu este dureros. Cu cat BPOC este depistat mai devreme, cu atat tratamentele instituite in fazele de debut pot sa previna mai eficient scaderea functiei pulmonare.


Fumatul activ cat si cel pasiv reprezinta principala cauza de imbolnavire. Se estimeaza ca aproximativ 33% din fumatori dezvolta aceasta boala.

Afla mai multe despre BPOC pe www.desprebpoc.ro
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro