Cea de-a patra ediţie a Bucharest Food Festival îşi va deschide porţile în perioadă 24-26 septembrie 2010, în Parcul Tineretului, anunţa organizatorii.
Cea de-a patra ediţie a Bucharest Food Festival îşi va deschide porţile în perioadă 24-26 septembrie 2010, în Parcul Tineretului, anunţa organizatorii.
Vizitatorii interesaţi de gastronomia europeană pot participă în cele 3 zile ale evenimentului la demonstraţii de artă culinara, degustări şi prezentări de mâncăruri şi vor putea cumpără şi consuma unele dintre cele mai bune produse gastronomice din Uniunea Europeană. În cadrul evenimentului vor avea loc demonstraţii culinare susţinute de Horia Vîrlan, gazdă emisiunii Cireaşă de pe tort, Chef Cezar, bucătarul şef de la hotelul Continental Bucureşti, primul bucătar român ce a obţinut titlul de Matre de Rotisseur şi Antonio Passarelli, bucătarul şef al emisiunii Dănuţ SRL, care, împreună cu revistă Good Food va aduce copiii în bucătărie pentru a le împărtăşi din experinta să.
Unul dintre produsele vedetă ale acestei ediţii a Bucharest Food Festival este îngheţată cu trufe şi parmezan. Este o reţetă originală de îngheţată pe care organizatorii o realizează împreună cu specialiştii Truffoir.
Accesul la Bucharest Food Festival va fi gratuit. Deschiderea evenimentului este programată pentru vineri 24 septembrie, oră 13.00 şi închiderea pentru duminică 26 septembrie, oră 20.00. Intrarea se face dinspre partea cu staţia de metrou Tineretului.
Deschiderea va fi marcată de realizarea unui sandwich european, cu o lungime de 27 de metri lungime, ce va reuni produse din: Frântă, Spania, Portugalia, Germania, Ungaria, Grecia, Olanda, Italia, România. Produsul va fi oferit gratuit publicului prezent.
Festivalul îşi propune să promoveze zestrea gastronomică a Uniunii Europene sub motto-ul ”Unitate prin diversitate”.