Keratoconul - boala tacuta a ochiului
Sănătate · Stiri / 20.12.2007

Chiar daca esti tanar, te bucuri de viata si privesti lumea cu ochi noi in fiecare zi exista un dusman tacut care iti poate ataca ochii.

Multe dintre noi nu au idee ca este vorba despre Keratoconul, o afectiune care pe cat de ciudat suna, pe atat de straniu actioneaza.

Keratoconul este o afectiune progresiva, care apare mai frecvent la adolescenti si la adultii tineri. Aceasta se manifesta prin subtierea cornei, care in timp isi schimba forma.

"In keratocon, ea se bombeaza, se deformeaza si ia o forma de con", spune dr Ionut Costache de la Bausch & Lomb Vision Care Romania. Noua "cornee" conica afecteaza modul in care lumina patrunde in ochi si ajunge la retina, de unde si o vedere distorsionata.  "
Aceasta boala - keratoconul - poate afecta unul sau ambii ochi", mai sustine medicul mai sus mentionat.

De asemenea, afectiunea oculara in cauza poate fi dificil de detectat, deoarece apare lent. Semnalele de alarma le pot da insa miopia si astigmatismul, care insotesc frecvent aceasta boala si care va dau simptomele de vedere neclara si distorsionata.

"In plus, puteti observa, de asemenea. sensibilitate la lumina. Pacientilor cu keratocon li se schimba prescriptia de ochelari de fiecare data cand merg la oftalmolog. Pentru ca doar medicul este cel care poate stabili diagnosticul de keratocon pe baza unui examinari amanuntite cu biomicroscopul sau prin intermediul unei topografii corneene
", a explica specialistul Bausch & Lomb Vision Care Romania.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro