Strugurii, vinul rosu si alunele reduc riscul de atac de inima
Sănătate · Stiri / 12.05.2006

Resveratrolul, o substanta care se gaseste in struguri, vinul rosu si alune are rolul de a imbunatati fluxul sangelui cu 30%, fapt care implicit reduce riscul de atac de inima, arata rezultatele unui studiu efectuat pe soareci

Expertii de la Universitatea din Taiwan raporteaza ca soarecii pe care au efectuat experimentul au prezentat o imbunatatire a circulatiei sangvine in urma unei singure doze de resveratrol. Infarctul intervine atunci cand cheagurile de sange blocheaza o artera ingustata si intrerupe patrunderea sangelui intr-o anumita parte a creierului. Aceasta constituie cauza principala a invaliditatii si a treia ca rata a mortalitatii in Europa si SUA. Cantitatea de resveratrol continuta intr-o sticla de vin rosu poate varia in functie de tipul de struguri si anotimpul recoltarii lor. Insa, aproape toate vinurile rosii - merlot, cabernet, pinot noir, zinfandel, shiraz - contin resveratrol. Cu toate acestea, expertii au tinut sa precizeze ca doar un consum moderat este benefic. Un studiu efectuat anul trecut la Universitatea Harvard a aratat ca persoanele care beau mai mult de trei pahare de alcool pe zi, din contra, prezinta un risc mult crescut de a suferi un infarct. Cel mai scazut risc a fost observat in cazul celor care au consumat un pahar sau doua de alcool pe zi.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro