Terapia Orthokine combate artroza gleznei
Sănătate · Stiri / 22.03.2011

Terapia Orthokine reprezintă tratamentul personalizat al artrozei, metodă inovatoare ce are la bază proteine obţinute din sângele pacientului, fără niciun adaos de substanţe străine organismului.

Terapia Orthokine reprezintă tratamentul personalizat al artrozei, metodă inovatoare ce are la bază proteine obţinute din sângele pacientului, fără niciun adaos de substanţe străine organismului.

 

Având la bază descoperirile ortopediei moleculare, metoda Orthokine ajută la tratarea cauzelor biologice ale artrozei şi constă într-un procedeu foarte simplu de obţinere a serului autolog, cu puternice proprietăţi antiinflamatoare, din sângele pacientului. Acesta este recoltat din braţ, cu ajutorul unei seringi special prevăzute cu microsfere de sticlă, apoi se incubează 6-9 ore, după care se centrifughează. Prezenţa microsferelor determină celulele sângelui să sintetizeze cantităţi mari de proteine cu rol antiinflamator şi de regenerare. Serul obţinut prin acest procedeu se injectează aceluiaşi pacient, la nivelul articulaţiei afectate. Pacientii se pot bucura astfel de combaterea inflamatiei, reducerea durerii si imbunatatirea functiei articulare la nivelul gleznei. O sesiune de tratament presupune 6 injecţii Orthokine, timp de 6 săptămâni, câte una pe săptămână, rezultatele menţinându-se până la 2 ani, în funcţie de răspunsul individual al organismului la tratament.



Conform unor studii elaborate de cercetătorii americani, la nivel mondial 8 din 10 oameni cu vârsta peste 50 de ani au manifestări radiologice de artroză. În România, 200.000 de tineri între 25 şi 45 de ani sunt afectaţi de dureri şi dizabilităţi ale articulaţiilor şi nu mai puţin de 1% din populaţia ţării noastre suferă de artroză la nivelul gleznei, afecţiune a cărei incidenţă a crescut alarmant în ultima vreme.

Artroza este o afecţiune în care cartilajul ce protejează şi înveleşte suprafeţele articulare se deteriorează. Predispoziţia genetică, obezitatea, munca fizică intensă, vârsta sau practicarea unor sporturi solicitante precum fotbalul, skiul sau tenisul sunt factori importanţi ce determină apariţia şi dezvoltarea acestei afecţiuni. Simptomele includ dureri articulare, rigiditate şi umflături, iar principalele consecinţe sunt slăbiciunea musculară şi reducerea mobilităţii.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro