Medic stomatolog Laura Mocanu

”Molarii de minte afectează foarte mult poziția dinților existenți poe arcade. Și cum la 13 ani toți cei 28 de dinți sunt erupți, cei patru nou apăruți în jurul vârstei de 18-21 de ani încearcă să iasă pe arcadă și cum nu mai au loc, ori rămân în os și împing dinții sau rădăcinile dinților învecinați.. Marea problemă sunt durerile, pemtru că de la 18 ani lucrurile sunt stabilizate, osul e complet format, iar mișcarea unui dinte în os este dureroasă”, a mai spus medicul.

Așa se explică apariția problemelor gingivale precum pericoronarita, o infecție în jurul coroanei sau durerile insuportabile în unele cazuri cu trismus (acea contracție spastică a mandibulei care face imposibilă deschiderea gurii). 
”Cea mai indicată soluție în cazul acestor dinți este extracția, pentru că dau mai multe complicații decât beneficii. Singurul așa-zis avantaj pe care îl avem datorită lor e că avem patru dinți în plus, dar nu-i putem folosi la mestecat, nu ne putem sprijini pe ei atunci când vrem să construim o punte și nici nu e ușor să-i curățăm”, e de părere dr. Laura Mocanu. Stomatologul susține că și atunci când nu există simptomatologie e bine să ne facem din când în când câte o radiografie, ca să prevenim infecțiile grave care pot duce la probleme apicale, pentru că în astfel de cazuri extracția devine și mai dificilă.
  • Dan, marţi, 08.09.2015 00:00
    Dinti prea multi

    Are dreptate.Sugerez de asemenea ca femeile sa-si extirpe un ovar ca oricum au doua, iar barbatii sa renunte la un testicul din aceleasi considerente.Acestea se adauga la mai cunoscuta operare a apendicelui ca oricum mai devreme sau mai tarziu se inflameaza.As merge chiar mai departe si as zice ca in lumina articolului ar trebui de mici sa ni se scoata toti dintii din gura si sa purtam placi care nu se cariaza si pe ai caror dinti putem desena stelute sau ghiocei cu pixul

  • Monica, luni, 07.09.2015 20:56
    oportunitate

    Avem nevoie de dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. - lucrati de acasa, pe calculatorul personal -Se lucreaza part-time (in timpul liber) -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. Detalii, pe email : [email protected]

  • Iulian, luni, 07.09.2015 16:09
    molari de minte

    Cred ca ar trebui facuta o diferentiere intre molarii de minte de pe arcada superioara si cei de pa arcada inferioara. Pastrati, ultimii ar putea fi de un real folos in constructia unei punti dentare cand ceilalti molari au disparut iar osul mandibular nu permite inserarea de implanturi dentare.

  • vsile, luni, 07.09.2015 13:12
    foarte corect si adevarat continutul articolului

    Sunt unul dintre aceia care au fost convinsi ca este bine sa lasi "maselele de minte" sa creasca, caci au rolul lor. Din pacate am pierdut un molar sanatos din cauza unei masele de minte, deoarece s-a dezvoltat in diametru si lungime si a dislocat molarul vecin Deci este absolut necesar sa le eliminam cat se poate de repede pentru sanatatea danturii noastre!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro