Mod de preparare
Dana Savuica, gazda emisiunii "Dana de pica", difuzata pe Acasa tv,declara ca nu se descurca in bucatarie. Cu toate astea, ea este imagineaunei emisiuni care include si retete culinare. Intrebata care estemancarea preferata, ea spune: "Imi plac foate mult mancarurile cu vinete:salata, vinete la cuptor cu cascaval, vinete impanate."
S-a hotarat totusi sa dezvaluie o reteta preferata cititoarelor noastre,si anume zacusca de vinete.
Este nevoie de: 4 vinete, 4 ardei, 4 cepe, 4 rosii decojite, 50 g ulei,sare, 2 foi de dafin si piper boabe.
Se coc vinetele si ardeii, se curata de coaja si se lasa la scurs. Cepelese curata, se spala, se taie marunt si se calesc in ulei fierbinte. Semicsoreaza focul cand ceapa s-a rumenit si se adauga rosiile decojite,taiate felii subtiri. Se fierb impreuna la foc mic 30-45 de minute, dupacare se adauga ardeii si vinetele tocate marunt cu cutitul de vinete saupasate cu un pasator. Peste amestec se adauga sare, piper, foile de dafin,apoi se scade (de preferat in cuptor). Se serveste bine scazuta si rece.