Piure de dovleac
Mod de preparare
Este o garnitura foarte rafinata, potrivita pentru friptura de pui si curcan.Ingrediente si cantitati:
circa 500 grame de dovleac bine copt
2 cartofi
100 de grame de unt
1 cana cu lapte fierbinte
seminte de dovleac
sare
Mod de preparare:
1. Curata dovleacul, taie-l in bucati potrivite si pune-l la copt in cuptorul incins.
2. Separat, fierbe doi cartofi. Cand dovleacul este bine copt, striveste-l cu furculita cat de bine poti. Adauga cartofii si amesteca bine cu mixerul, adaugand laptele fierbinte si untul. Potriveste de sare.
3. Amesteca in piureul de dovleac o mana buna de seminte de dovleac, putin prajite (gasesti seminte crude, decojite, in orice supermarket). Se serveste fierbinte.
autorul articolului nu stie ce inseamna un piure. Mixer? poate doar in cazul in care vrei sa lipesti tapet cu el.