Frittata cu spanac si feta
Mod de preparare
Frittata este un tip de omleta italiana, in care se incorporeaza diferite umpluturi, cum ar fi cele de carne, branza si legume.Fata de omleta "normala", care este preparata si apoi servita "impachetata", frittata se serveste "deschisa".
In cazul in care de 8 martie nu ai apucat sa te rasfeti cu prea multe delicii gastronomice, te sfatuim ca pentru acest week-end sa incerci aceasta reteta excelenta.
Nu vei regreta si vei avea o sansa in plus sa (te) sarbatoresti! Pofta buna!
Ingrediente si cantitati pentru 4 portii:
1 lingura ulei de masline;
1 lingura unt;
1/2 cana plina cu ceapa rosie, taiata cubulete;
1/2 cana plina cu ardei rosu, taiat cubulete;
1 cana ciuperci proaspete, taiate felii;
2 cani spanac proaspat sau congelat, taiat si scurs de apa;
1 cana mozzarella fara grasime, gratinata;
8 oua batute;
1 lingurita oregano uscat;
150 g branza feta;
sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul. Intr-o tigaie, lasa la foc mediu uleiul de masline si untul.
2. Adauga ceapa, ardeii si ciupercile. Lasa la prajit pana cand ceapa devine aurie. Adauga spanacul si lasa la foc cateva minute in plus, amestecand ingredientele, dupa care lasa compozitia la racit.
3. Intinde mozzarella intr-un strat uniform, pe fundul unui vas rezistent la temperaturi inalte, apoi presara legumele.
4. Asezoneaza cele 8 oua batute cu oregano, sare si piper, dupa gust.
5. Toarna ouale batute peste legume, in vasul cu mozzarella. Presara branza feta pe deasupra compozitiei si lasa la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand capata o culoare aurie.
6. Dupa 10 minute - timpul de racire, poti servi acest preparat.