Piftie de porc
Nicio masa traditionala de sarbatori nu este completa fara piftie. Preparata cu mult usturoi, va fi delicioasa! Reteta pe care v-o prezentam este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.
Nicio masa traditionala de sarbatori nu este completa fara piftie. Preparata cu mult usturoi, va fi delicioasa! Reteta pe care v-o prezentam este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.Ingrediente si cantitati:
cap de porc
limba
sorici
picioare de porc
urechi
cazaturi de carne
3 kg de oase (incheieturi mari de vaca, sparte)
1 ceapa
1 lingura cu sare
1 capatana de usturoi
Mod de preparare:
1. Se fierb oasele de vaca 3-4 ore, apoi se trece zeama prin sita.
2. In zeama asta se fierbe tot ce-i din porc, cu ceapa, ore si ore (pana se desprinde totul de pe oase)
3. Se dezoseaza si se pune carnea in castron.
4. Usturoiul se piseaza marunt (pasta) si se amesteca cu zeama de la fiert, indelung, s-o parfumeze.
5. Se toarna zeama in castron, peste carne, si se da la rece, sa se inchege. Poti adauga in zeama pentru piftie si rondele de morcovi, pentru mai multa savoare si un aspect deosebit.