Clasa a V-a e dificilă pentru toţi copiii, dar pentru un copil autist este extrem de grea!
Mama și copilul · Ieșirea din autism / 06.02.2020

La vârsta fiului meu cel mare, în clasa a V-a, eu am plâns din cauza primei note de 7 din viaţa mea: la matematică. Am convins-o pe mama că am nevoie de meditaţii la mate şi un trimestru sau două am luat ore de matematică.

Eu aveam o voinţă fantastică şi nu cred că mi s-a mai întâmplat până în clasa a X-a să mai iau vreun 7. Aveam constant media 9 la matematică. Nu prea m-a ajutat matematica şi tot ce am învăţat am cam uitat, dar pentru mine era important să am note bune.

Calea sigură de a-i face pe copii sa urască o materie are două componente: o programă stufoasă şi teme care să-i ţină departe de joacă


Mai adăugaţi faptul că nu toţi copiii au acelaşi ritm de învăţare şi de aici până a la se plimba pe holurile şcolii cantând: "Urăsc matematica" nu mai e mult. Cel puțin, asta îmi spune mie David că se cântă. 
Aşa am urât eu matematica, dar eram conştiincioasă. Învăţatul mă definea. Pe atunci, copiii buni erau doar cei care învăţau bine.

Lucrurile nu s-au schimbat mult în privinţa programelor încărcate, iar la o programă de genul acesta, e nevoie de teme - aşa sunt toate sistemele înţepenite în timp.

Clasa a V-a e dificilă pentru toţi copiii, dar pentru un ”Da, există ieșire din autism!”. Am povestit pe larg. Toate poveștile scrise de mine pe Eva.ro, le puteți găsi AICI.

 
Dacă vreți să aflați mai multe despre noi, o puteți face pe pagina Facebook ”Ieșirea din autism”. 
 
 
- va urma - 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro