Printre specialistii de resurse umane se vehiculeaza ideea ca decizia de angajare se ia in primele minute de interviu. Tot ei spun ca intr-un asemenea...
Printre specialistii de resurse umane se vehiculeaza ideea ca deciziade angajare se ia in primele minute de interviu. Tot ei spun ca intr-unasemenea moment este bine sa eviti... excesele.
1. Vorbesti prea mult
Avantajul faptului ca este extrovertit si decis sa demonstrezi ca esticel mai bun se poate intoarce impotriva ta. Exista riscul ca, oferindprea multe detalii, sa plictisesti si chiar sa para ca nu ai capacitateade a te concentra pe elementele esentiale ale unui anumit subiect.
2. Nu asculti
Asigura-te ca raspunsul pe care il dai este chiar acela vizat deintrebarea angajatorului. Este un test care ii va demonstra acestuia cape viitor, proiectele de care te vei ocupa vor respecta chiar pasii lacare se asteapta el.
3. Cazi in capcana
Un recrutor cu experienta iti va intinde capcana relaxarii, lasandu-te sacrezi ca este vorba despre un interviu fara prea mare "greutate". Aceastanu inseamna ca trebuie sa eviti glumele sau afirmatiile care nu tinneaparat de zona profesionala dar trebuie sa revii intotdeauna, prompt,la subiectul discutiei.
4. Incerci sa preiei conducerea interviului
Daca incerci acest lucru poti parea arogant. Tendinta companiiloreste aceea de a cauta oameni care pot dovedi ca pot lucra eficient inechipa. Vorbind despre realizarile de la locurile de munca anterioare,incearca de folosesti cat mai des pronumele "noi" in loc de "eu".
5. Nu pui intrebari
Incearca sa te angajezi intr-o discutie profesionista, punand intrebaricat mai la subiect. Fa observatii realiste legate de strategia companieisi evita platitudinile.
6. Intarzii
Multi angajatori nu inteleg de ce candidatii continua sa intarzie, desipunctualitatea sau lipsa ei au greutatea lor in decizia de angajare. Dacanu poti sosi la ora stabilita, suna si incearca sa reprogrameziintalnirea, in functie de programul persoanei care va conduce interviul.