Pasul 7: Vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva
Iti iubeai vechiul job. Daca ramai insa intepenita in dorinta de a gasi ceva similar, este posibil sa nu reusesti. "Priveste lucrurile dintr-o alta perspectiva. Aplica pentru joburi din alte domenii, accepta orice munca, chiar si cu jumatate de norma. Este posibil sa cumulezi mai multe 'jumatati' si sa ajungi sa castigi chiar mai mult. O colaborare poate deveni un job permanent cand te astepti mai putin. Fii constiincioasa si perseverenta”, te sfatuieste Julie Jansen.
Pasul 8: Iesi pe usa in cinci minute!
Vorbesti la telefon cu un potential angajator. Ti se spune: "Peste o ora, am 15 minute libere. As vrea sa vorbim!”. Sa nu-ti treaca prin cap sa spui "nu”. Hainele pentru interviu trebuie sa fie pregatite, iar tu capabila sa iesi din casa in cinci minute. Pentru ca esti deja pieptanata, machiata... asa cum trebuia sa faci la pasul 6. Intr-o asemenea situatie vezi avantajele unui astfel de sfat.
Pasul 9: Nu te izola!
Sa nu faci greseala de a te izola. In cartea ei, Julie Jansen observa ca cei care si-au pierdut locul de munca se comporta ca si cum ar fi vinovati. "Daca nu ai fost pusa pe liber pentru o eroare grava, concedierea nu este vina ta. Asa ca nu face a doua mare greseala, izolandu-te. Un prieten, un vecin, oricine poate fi intermediarul care sa-ti faciliteze obtinerea unui nou job”, afirma Julie Jansen.
Pasul 10: Pregateste-te pentru interviu!
Imagineaza-ti intrebari posibile, in functie de compania la care ai aplicat. Pregateste raspunsurile. Cauta detalii despre compania sau postul la care ai aplicat. Documenteaza-te! Ai incredere in tine, vorbeste cu tine, mobilizeaza-te! "In fond, un final este cea mai buna oportunitate pentru un nou inceput”, concluzioneaza Julie Jansen.
Nu suntem in tarile dezvoltate sa aplicam pasii astia de sec 21. Traim in Romania, coana Leana de la tara cand vine la oras sa se angajeze si o vede patronul ca e varza si buna de munca o angajeaza. Pe absolventii de facultati ii baga undeva ca nu-i angajeaza nimeni. Se merge pe pile si relatii!! Asa ca sa terminam cu ipocrizia prezentata ijn interviul asta. Pt noi e o ipocrizie, pt straini e bun.
Articolul acesta contine informatii care pot fi de folos oricarei persoane aflate intr-o asemenea situatie, dar partea cea mai grea este gasirea unui nou job. Un alt job nu apare din senin, cateodata nu vine nici dupa muuulte cautari.Spun asta din experienta. SI oricat de mult te-ar sprijini prietenii sau familia dpdv moral, faptul ca nu iti gasesti un job este demoralizator. Cred ca sfaturile acestea sunt bune pe termen scurt.....
Am citit articolul si mi-a plcut foarte mult ,te face sa te simti mai bine eu acum nu am nici un job si sunt la o varsta cand cu greu gasesti ceva (am 55 de ani )si imi este greu mai ales ca nici sotul meu nu castiga decat foarte putin ,noi suntem proiectanti dar cu criza aceasta nu avem comenzi deci nici bani de aceea spun ca articolul mi-a ridicat moralul .Va multumesc !