5 feluri inedite de a găti curcanul pentru Crăciun
Pentru acestă rețetă ai nevoie de: piept de curcan, fără piele, dezosat și filetat, o umplutură formată din varză kale și cârnați, călite împreună, 1 lingură de ulei de măsline, sare, piper și 200 grame de varză de Bruxelles (feliată în jumătăți).
Se înlătură pielea de pe piept, se dezosează și apoi se filetează. Se umple uniform cu amestecul de varză kale și cârnați, apoi se rulează și se leagă cu sfoară de bucătărie.
Se pune într-o tavă, se unge cu ulei de măsline, se condimenteză cu sare și piper și se introduce la cuptor pentru 45 de minute.
Se adaugă varza de Buxelles, tăiată în jumătăți și se mai lasă încă 30 de minute, până ce temperatura interioară a cărnii ajunge la 68 de grade. Se scoate din cuptor și se lasă 20 de minute să se odihnească, înainte de a-l felia.
Foto și rețetă: https://www.marthastewart.com