5 feluri inedite de a găti curcanul pentru Crăciun
Este o rețetă simplă dar foarte gustoasă.
Aveți nevoie de un curcan, umplutură (miezul de la două felii de pâine, ceapă, tulpină de țelină, usturoi, sare, piper, călite împreună până la omogenizare), sare, piper, 50 de grame de unt și amestec de ierburi aromatice (măghiran, cimbru, salvie, sare, piper).
Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade.
Se separă cu grijă pielea de carnea curcanului și se masează pe sub piele cu amestecul de ierburi aromatice. Apoi se umple curcanul, iar picioarele se leagă cu sfoară de bucătărie. Se masează cu unt și apoi se condimentează cu sare și piper.Se pune în tavă peste vârfurile aripilor și gât, se adaugă 2 căni de apă, se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce în cuptor pe raftul de jos.
Se gătește timp de oră, apoi se stropește cu sucurile din tavă la fiecare 30 de minute timp de 2 ore, până ce temperatura interioară a cărnii ajunge la 65 de grade. Apoi se înlătură folia de aluminiu, se ridică temperatura la 200 de grade și se coace până ce temperatura cărnii ajunge la 80 de grade.
Se scoate din cuptor, se transferă pe platoul de servire și se lasă să se odihnească cel puțin 30 de minute înainte de a-l tăia.