5 torturi delicioase şi simple pe care le poţi face şi tu. Încearcă-le de Sărbători!

Tort cu zmeură - Lorraine Pascale

Ingrediente pentru blat

  • 200 de grame de unt, moale
  • 200 de grame de zahăr
  • 4 ouă
  • 140 de grame de făină
  • 60 de grame de cacao
  • puţină sare
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 400 grame de rulouri de ciocolată cumpărate
  • zmeură proaspătă/căpşuni/smochine proaspete.


Pentru cremă

  • 250 de grame de unt moale
  • 500 grame de zahăr pudră
  • 100 grame de ciocolată neagră cu peste 70% cacao, topită.

Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se foloseşte o formă de tort cu diametrul de 20 cm care se unge cu puţin ulei.
Se mixează bine untul cu zahărul până când devine pastă. Apoi se adaugă 2 ouă şi jumătate din cantitatea de făină, amestecând bine cu o spatulă sau lingură de lemn.
Adaugă apoi şi celelalte 2 ouă, restul de făină, cacaua, sarea şi praful de copt, mixând bine pentru încă 1-2 minute.
Se toarnă compoziţia în forma pentru tort şi se lasă la cuptor 30-40 de minute. După care se lasă la răcit.
Între timp poţi să prepari crema amestecând bine untul moale şi zahărul pudră până când devine pufoasă. Se adaugă apoi ciocolata topită şi răcită, mixând cu o spatulă până când obţii o cremă delicioasă.
După ce s-a răcit blatul, se scoate din formă şi se întoarce cu parte de jos în sus.
Blatul se secţionează în două, se aşază primul cerc pe un platou, după care se întinde jumătate din cremă, inclusiv pe margini. Se lasă la răcit, iar apoi se pune cealaltă bucată din blat şi se ornează din nou cu crema rămasă, având grijă să acoperi frumos şi marginile.
Se ornează cu rulourile de ciocolată puse vertical şi cu zmeură proaspătă în mijloc.
Ca să presezi mai bine rulourile de margini poţi să legi tortul cu o panglică sau aţă până când se răceşte bine în frigider.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro