Chec cu mere de post
Dacă ţi-e poftă de ceva dulce, dar ţii post, încearcă un delicios chec de mere. Înlocuieşte laptele de vacă cu lapte de soia. Iată cum să-l prepari:
Dacă ţi-e poftă de ceva dulce, dar ţii post, încearcă un delicios chec de mere. Înlocuieşte laptele de vacă cu lapte de soia. Iată cum să-l prepari:Ingrediente:
8 mere
1 cană cu zahăr
1 cană cu nucă măcinată
1 cană cu ulei
1 cană cu lapte de soia (sau apă minerală)
1 cană cu stafide
3 căni cu făină
2 pliculeţe praf de copt
1 linguriţă cu scorţişoară măcinată
4 pliculeţe cu zahăr vanilat
zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul, apa (lapte soia), zahărul.
Se adaugă făina, stafidele, merele răzuite sau tocate, nucile măcinate şi se amestecă bine toate.
Praful de copt se cerne. Se amestecă bine toate, se tapetează trei tăvi de chec cu hârtie de copt, se pune compoziţia în tăvi şi se dă la cuptor pentru 45 minute la 170 grade.
Când sunt gata, se scot din tavă, se lasă la răcit după care se pudrează cu zahăr pudră.