Cum să cureți corect grătarul
Persoanele care cred că oțetul este folositor doar când vine vorba de dressingul de salată probabil că nu au încercat niciodată să curețe grătarul cu acesta. Oțetul este ingredientul perfect care te ajută să cureți corect grătarul și nici măcar nu trebuie să îți mai faci griji că rămân reziduuri dăunătoare, care pot ajunge în mâncarea ta. Iată ce modalitate poți aborda și tu în această situație!
Modalitatea perfectă prin care poți să cureți corect grătarul
Trebuie să urmezi doar câțiva pași simpli ca să cureți corect grătarul cu oțet. Ai nevoie de o sticlă cu pulverizator, apă călduță, oțet și folie de aluminiu.
1. Toarnă 2 căni de oțet în recipientul cu pulverizator.
2. Adaugă 2 căni cu apă peste.
3. Pune capacul recipientului și agită puternic pentru amestecarea oțetului cu apă.
4. Ia o folie de aluminiu și fă un pătrat cu laturile de 5 centimetri.
5. Pulverizează soluția de oțet cu apă pe grătar până la saturație și las-o să se usuce timp de 10 minute.
6. În timp ce se usucă grătarul, se aruncă restul de soluție și se umple sticla doar cu oțet.
7. Pulverizează oțetul pe folia de aluminiu și folosește-o pentru a curăța interiorul grătarului. Nu este necesară clătirea.
De asemenea, poți folosi oțet și pentru a curăța exteriorul grătarului. Dacă nu vrei ca acesta să miroasă a oțet pentru mai multe zile, este mai bine să alegi soluția diluată. Iar în locul foliei de aluminiu, poți folosi o cârpă de bumbac.
Dacă pașii de mai sus nu te ajută să cureți complet grătarul, poți încerca și o curățare cu oțet și bicarbonat de sodiu. Va trebui să pui grilajul grătarului într-o pungă mare de plastic, iar într-un vas de plastic să amesteci o cană de oțet și o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Se toarnă soluția peste grilaj, se închide punga și se lasă să acționeze peste noapte. Se clătește grilajul cu apă, însă ai grijă că soluția de bicarbonat cu oțet va produce o reacție chimică, așa că nu te speria.