5 greşeli de alimentaţie care-ţi pot distruge sănătatea
Dietă & Fitness · Dieta / 15.05.2014

Nu te interesează niciodată ce cantitate de zahăr consumi pe parcursul unei zile şi consumi după pofta inimii orice produs care-ţi face cu ochiul?

Grăsimile sunt esenţiale pentru corp, de aceea trebuie să le alegi pe cele sănătoase şi să te fereşti de produsele din comerţ care sunt etichetate ca fiind fără grăsimi. De asemenea, nu neglija niciodată cantitatea de zahăr pe care o consumi, deoarece este duşmanul numărul unu al sănătăţii şi siluetei. Descoperă ce greşeli alimentare îţi pot distruge sănătatea!


1. Crezi că grăsimea te îngraşă


Atunci când produsele din comerţ sunt degresate sau lipsite de grăsimi acestea sunt înlocuite cu altceva pentru a conferi gust. De regulă, grăsimile sunt înlocuite cu zaharuri, lucru care nu te ajută deloc pentru sănătate şi pentru siluetă. Grăsimile, în special cele sănătoase care se regăsesc în uleiul de măsline, avocado, seminţe crude, peşte gras, nuci sunt esenţiale pentru întregul corp şi nu te îngraşă dacă le consumi în cantităţi normale. Cercetările arată că organismul are nevoie de grăsimi, carbohidraţi complecşi şi proteine de calitate pentru a funcţiona. Iar în unele situaţii, adăugarea unui plus de grăsimi sănătoase chiar ajută la slăbit, susţin cercetătorii.



2. Nu te interesează ce cantitate de zahăr consumi zilnic


Aproape fiecare produs procesat de la supermarket pe care-l cumperi are şi o cantitate de zahăr, unele depăşeşc limitele normale. De aceea este important să citeşti cu atenţie eticheta produsului pe care vrei să-l cumperi. Ketchupu-ul, sosurile pentru paste din borcan, unele sortimente de pâine, lactatele şi biscuiţii fără grăsimi au de foarte multe ori cantităţi exagerate de zahăr. Asigură-te că faci alegerile cele mai bune şi consumă cât mai puţin zahăr posibil. Sau optează pentru zahărul nerafinat, zahărul din nucă de cocos sau extractul de stevia pentru a renunţa la zahărul alb rafinat.



3.Consideri că toate caloriile sunt la fel, indiferent de alimentul din care provin


Adică mănânci 100 de calorii din biscuiţi fără grăsimi nu este acelaşi lucru precum ai consuma cele 100 de calorii dintr-o pastă de avocado. Biscuiţii care au adesea zahăr sau alţi înlocuitori pot să-ţi distrugă sănătatea, în schimb optând pentru caloriile din avocado nu numai silueta va beneficia de efectele spectaculoase, cât şi sănătatea ta. Cu alte cuvinte, încetează să numeri toate caloriile şi optează pentru mâncarea sănătoasă şi cât mai naturală posibil, cât mai puţin procesată.



4.Te bazezi pe faptul că produsele etichetate "fără gluten", "organic", "100% natural" sunt sănătoase


Citeşte eticheta şi convinge-te că printre primele ingrediente nu se regăseşte zahărul, siropul de porumb sau alţi înlocuitori de zahăr. Nu te baza doar pe o etichetă folosită de producători pentru a ne asigura că acel produs este sănătos, ci documentează-te singură.


5. Îţi impui să nu consumi anumite alimente


Cu cât îţi interzici mai mult un anumit aliment, cu atât vei pofti mai tare la el. Soluţia de a te priva de anumite alimente nu este tocmai cea mai potrivită, ci să încerci să găseşti alternative sănătoase la alimentele tale preferate. Astfel, nu vei simţi schimbarea ca fiind una drastică şi nici nu vei fi mereu tentată să consumi acele produse. De exemplu, dacă-ţi place îngheţata, pune banane la congelator şi amestecă-le în robotul de bucătărie. Vei obţine o îngheţată delicioasă care îţi va potoli pofta. Dacă nu poţi să trăieşti fără cartofi prăjiţi, optează pentru varianta preparată la cuptor. Amestecă feliile de cartof cu puţin ulei şi condimente, după care pune-le la cuptor până se rumenesc bine.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro