7 alimente pe care să le eviți dacă vrei să slăbești mai repede
Se apropie o ocazie specială, poate o nuntă, o întâlnire, o petrecere sau o reuniune și vrei neapărat să elimini kilogramele în plus? Descoperă ce alimente îți pot sabota eforturile.
Topirea rotunjmilor inestetice este rezultatul unui echilibru dintre reducerea porțiilor de mâncare, arderea caloriilor și exercițiile fizice. Meniul pe care îl alegi are un impact semnificativ asupra ritmului de slăbire, iar dacă nu optezi pentru alimente care favorizează reconturarea siluetei ai putea petrece mult timp încercând să ajungi la forma dorită. Nu este cazul să mănânci prăjituri, bomboane, gogoși sau fursecuri când vrei să slăbești, dar există și alte variante mai puțin evidente care pot încetini procesul de eliminare a țesutului adipos.
Iată ce alimente trebuie să eviți pentru a-ți atinge obiectivul mai rapid:
1. Alimentele procesate
Zahărul și sarea se ascund adesea în aceste opțiuni rapide pentru a lua masa. Poate că îți închipui că mănânci o salată sănătoasă, dar dacă vei cumpăra dressingul să știi că adaugi mult zahăr. Același principiu se aplică și pentru ketchup, muștar sau sosul pentru carnea de la grătar ori paste. Citește ingredientele cu atenție și vei observa imediat că au prea mult sodiu și un exces de zahăr. Este mult mai simplu să prepari chiar tu sosuri simple, pe bază de iaurt grecesc sau dressinguri cu ulei de măsline și suc de lămâie.
2. Îndulcitorii artificiali
Nu te gândi că vei rezolva totul dacă înlocuiești dulciurile cu produsele care conțin îndulcitori artificiali. Organismul va simți nevoia de dulce și mai intens, iar în momentul în care nu primește caloriile preconizate metabolismul se poate deregla, iar poftele alimentare vor apărea mult mai des. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că produsele cu zero calorii favorizează îngrășarea pentru că te fac să crezi că poți mânca mai mult în restul timpului.
3. Chips-urile
Nu te gândi că poți mânca doar o porție mică pentru că, dincolo de totalul de calorii, orice preparat prăjit adaugă grăsime în zona abdominală. Spune „nu” cartofilor prăjiți, chips-urilor și aripioarelor crocante de pui. Potrivit specialiștilor, nu vei avea cum să te oprești după numai 3 chips-uri sau o jumătate de aripioară de pui, așa că mai bine stai departe de tentații și bucură-te de ce vezi în oglindă când probezi hainele preferate. Ai nevoie și de grăsimi, dar alege-le mereu pe cele sănătoase, de exemplu acizii grași de tip Omega-3 din somonul la grătar.
4. Pâinea
Nu te ajută deloc să-ți subțiezi talia. Numai 2 felii de pâine albă consumate în fiecare zi cresc riscul de obezitate cu 40%. Dacă vrei să te menții în formă ocolește complet orice produs care conține făină albă. Nu este vorba numai despre pâine, ci și despre produsele de patiserie, prăjituri, negrese, paste sau pizza.
Nici dacă te orientezi spre făina integrală sau de secară nu este cazul să consumi porții prea mari. Moderația este foarte importantă pentru a reuși să arăți așa cum îți dorești.
5. Alcoolul
Știi de ce majoritatea persoanelor care beau bere au probleme cu grăsimea din zona abdominală? Pentru că alcoolul reprezintă calorii irosite care se acumulează exact acolo unde nu vrei. Dacă îți dorești să slăbești mai repede este esențial să renunți la bere și să consumi foarte rar orice alt tip de băuturi alcoolice.
6. Sucul de fructe
Deși pare o opțiune sănătoasă, să știi că nu este deloc util dacă încerci să scapi de kilogramele acumulate. Sucul de fructe nu conține fibre și nu te va ajuta să reduci pofta de mâncare. De asemenea, majoritatea variantelor pe care le poți cumpăra de la magazin sunt pasteurizate, fiind eliminate bacteriile benefice și reducând proporția de nutrienți utili. Este mult mai bine să mănânci un fruct și să uiți de suc. Te vei simți sătul timp de 2-3 ore și nu vei simți că deliciile culinare din preajma ta sunt irezistibile.
7. Înghețata
Conține mult zahăr și grăsimi saturate. Cu cât are un topping mai complex, cu atât va crește și numărul de calorii. Nu poate face parte deloc dintr-un meniu axat pe slăbire. Nu te lăsa păcălit de variantele fără zahăr pentru că de obicei conțin și mai multe grăsimi. În momentele în care ți-e poftă de ceva bun încearcă laptele cu orez brun sau cuburile de gheață preparate din ceai rooibos cu puțină miere.