Cum să prepari cel mai bun humus
Dietă & Fitness · Dieta / 09.12.2016

Această rețetă de humus ne demonstrează că unele dintre cele mai gustoase preparate din viață sunt și cele mai simple de pregătit.

Humusul este un preparat pe bază de năut, iar simplitatea rețetei sale l-a transformat într-un fel de mâncare popular și în afara Orientului Mijlociu, Turciei și Africii de Nord. Iar popularitatea sa este apreciată și în rândul preparatelor vegane sau de post. Poate fi alternativa perfectă pentru post, dacă te-ai săturat de rețetele tradiționale sau dacă vrei să încerci ceva mai exotic.

Humusul oferă premisa perfectă și pentru experimentele culinare. Rețetele de humus din diferite țări pot include și condimente, cum ar fi chimenul, semințele de coriandru, fulgii de ardei iute. De asemenea, s-ar putea să întâlnești și un amestec de humus cu piper roșu, roșii deshidratate, chiar și ceapă caramelizată. Cea mai importantă regulă pentru aromatizarea humusului este faptul că nu există reguli, deci poți experimenta diferite gusturi. Odată ce stăpânești bine rețeta de bază, îți poți include aromele preferate. Iată care este rețeta de bază pentru humus!

Ingrediente:

2 căni cu boabe de năut gătite în prealabil (apa scursă și păstrată)
1/2 cană de tahini (pastă de susan)
1/4 cană de ulei de măsline extra-virgin
2 căței de usturoi, curățați
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de boia de ardei sau praf de chimen
zeama proaspăt stoarsă de la 1 lămâie
frunze tocate de pătrunjel, pentru ornat

Mod de preparare:

Dificultate: redusă

Timp preparare: 20 de minute

1. Se adaugă toate ingredientele, în afara de frunzele de pătrunjel, într-un procesor de alimente sau un blender și se pasează, până când obții o pastă omogenă. Treptat, se adaugă apa în care au fiert boabele de năut, în funcție de ce consistență și textură îți dorești să aibă preparatul final.

2. Se gustă humusul și se ajustează cantitatea de condimente. S-ar putea să-ți dorești să mai adaugi puțină zeamă de lămâie în plus. Humusul se servește într-un bol, stropit cu puțin de ulei de măsline, boia de ardei și frunze tocate de pătrunjel, dacă vrei să-i adaugi mai multă culoare.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro