5. Au un conţinut ridicat de iod, o substanță foarte importantă pentru funcționarea corectă a glandei tiroide. Dezechilibrele apărute la glanda tiroidă influențează negativ metabolismul și necesită tratament medical îndelungat, mergând până la intervenții chirurgicale.
6. Fructele de mare au conținut caloric scăzut, astfel încât pot fi consumate indiferent de stilul de viață pe care îl ai, fiind indicate și în dietele pentru slăbit. În plus, datorită conținutului ridicat de minerale și nutrienți, fructele de mare ajută la detoxifierea organismului și la eliminarea metalelor grele.
7. Un alt beneficiu al consumului de fructe de mare: au un rol important în menținerea sănătății părului și a unghiilor, ajutând chiar la prevenirea căderii părului.
8. Femeilor însărcinate le este recomandat consumul fructelor de mare pentru a contracara depresiile instalate ca urmare a modificărilor hormonale. S-a demonstrat de asemenea că peștele și fructele de mare consumate cu moderaţie şi foarte bine preparate termic în perioada de sarcină au un efect benefic asupra dezvoltării sănătoase a fătului.
9. Potrivit specialiștilor în nutriție, consumul regulat de carne de pește și fructe de mare reduce riscul apariției osteoporozei și al aterosclerozei. În același timp sunt și o sursă de calciu, ușor asimilabil de către organism.
10. Nu în ultimul rând, consumul regulat de fructe de mare aduce beneficii importante sistemului imunitar, contribuind la prevenirea răcelilor, îmbunătățesc viața sexuală, în special în cazul bărbaților. Fructele de mare au un efect antiinflamator, anticancerigen, în special în cazul cancerului de colon. Sunt bogate în magneziu, vitamina B12, zinc și cupru iar conținutul ridicat de acizi grași Omega-3 contribuie la prevenirea îmbătrânirii premature.