Nu ai idei de aperitive potrivite pentru zilele de sărbătoare? Ca să variezi meniul, încearcă să schimbi reţetele şi să îţi uimeşti invitaţii cu câteva combinaţii simple, dar extrem de gustoase.
Nu ai idei de aperitive potrivite pentru zilele de sărbătoare? Ca să variezi meniul, încearcă să schimbi reţetele şi să îţi uimeşti invitaţii cu câteva combinaţii simple, dar extrem de gustoase.
1. Steluţe cu brânză amestecată cu verdeaţă şi muşchi de porc afumat
Ai nevoie de:
- pâine prăjită, tăiată cu forme de steluţă
- brânză de vaci
- puţină smântână
- mărar proaspăt
- ceapă verde tăiată mărunt
- sare
- piper
- muşchi de porc afumat.
Se amestecă brânza de vaci cu smântână, mărar, ceapă verde, sare şi piper. Se întinde peste steluţele din pâine, se aşază felii de somon afumat şi o steluţă din pâine deasupra.
2. Salată de ton cu ceapă şi roşii în jumătăţi de avocado
Ai nevoie de:
- conserve de ton bucăţi în ulei
- roşii cherry
- ceapă roşie
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- avocado.
Se amestecă ingredientele pentru salată şi se aşază în jumătăţile de avocado, stropite în prealabil cu zeamă de lămâie.
3. Pastă de sardine cu ceapă
Ai nevoie de:
- conserve de sardine în ulei
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
- ceapă tocată mărunt.
Se amestecă cu robotul toate ingredientele până devin o pastă omogenă.
4. Chiftele de năut la cuptor
Ai nevoie de:
- 2 căni cu boabe de năut, lăsat la înmuiat de seara până dimineaţa
- 1 ceapă medie
- 4 căţei de usturoi
- 3 linguri de făină de ovăz (sau făină integrală)
- 1 legătură de pătrunjel
- 1/2 linguriţă de chimen şi coriandru seminţe
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă de curry
- 1/3 cană cu apă
- 4-5 linguri cu ulei de măsline extravirgin (sau o jumătate de avocado pisat dacă nu vrei să consumi ulei)
- zeama de la o lămâie.
Năutul, ceapa şi usturoiul se mixează în robotul de bucătărie, după care se adaugă şi celelalte ingrediente. Se fac biluţe care se aplatizează în tava de copt sau pe grill, în funcţie de cum vrei să le găteşti. Aceste chifteluţe le poţi folosi şi pentru sandvişuri împreună cu varza crudă, castraveciori muraţi, felii de ceapă, avocado pisat şi pastă de susan.
5. Bruschete cu roşii, mozzarella şi busuioc
Ai nevoie de:
- pâine din făină integrală;
- roşii;
- mozzarella fresca;
- ulei de măsline extravirgin;
- foarte puţin usturoi;
- sare şi piper negru;
- un pumn de frunze proaspete de busuioc.
Se prăjesc feliile de pâine, se freacă cu foarte puţin usturoi (doar pentru o aromă discretă) şi se stropesc cu puţin ulei de măsline. Se ornează cu rondelele de mozzarella, cele de roşii şi se presară multe frunze de busuioc.