Gusturi și arome de excepție: 9 mâncăruri tradiționale evreiești
Dietă & Fitness · Nutritie / 03.03.2020

Îți place să încerci noi preparate, care combină ingrediente apetisante pentru a crea un gust interesant, irezistibil? Află care sunt principalele mâncăruri tradiționale evreiești pe care trebuie să le testezi cât mai curând.

Pentru tine turismul se manifestă și în plan culinar, iar o călătorie nu înseamnă neapărat părăsirea meleagurilor natale, ci experimentarea unui gust nou, specific unei alte culturi? Lista de mâncăruri tradiționale evreiești prezentată de tasty.co oferă preparate pe placul tuturor și precis vei descoperi variante care te încântă. Aromele, culorile și texturile irezistibile te vor convinge să comanzi mai des aceste feluri de mâncare sau chiar să încerci să le pregătești și tu.

 
Iată ce mâncăruri tradiționale evreiești trebuie să guști cât mai curând:

 
1. Supă cu găluște matzo

Supa matzo 

Există foarte puține feluri de mâncare la fel de reconfortante precum o porție din acest deliciu adorat de cei care preferă carbohidrații. Deși rețeta clasică presupune folosirea grăsimii de pui pentru prepararea găluștelor este posibil să se evite acest ingredient, fiind disponibile versiuni vegane, vegetariene și fără gluten.

 
2. Pâine împletită Challah

Paine Challah 

Este o pâine apetisantă cu ouă, care este aurie, cu o coajă crocantă și un miez pufos. Este ideală pentru micul dejun în loc de pâine prăjită și poți fie să o cumperi, fie să o prepari chiar tu dacă ai la dispoziție 3-4 ore. Nu va fi deloc complicat dacă ai o mașină de pâine și poți folosi ingrediente suplimentare cum ar fi stafidele sau ciocolata rasă.

 
3. Pateuri crocante bourekas

Bourekas 

Originile acestor pateuri crocante umplute cu spanac, cartofi sau brânză se află în secolul al XVI-lea, iar în prezent sunt un fel de mâncare evreiesc foarte popular. Comandă cât mai curând pateuri cu brânză și cartofi sau alege o variantă mai interesantă cu umplutură de ceapă și linte.

 
4. Kugel dulce sau picant

Kugel 

Este vorba despre o budincă preparată din cartofi și tăieței, care te va face să ai impresia că savurezi desertul deși consumi un fel de mâncare principal. Gustul final poate fi variat prin folosirea stafidelor și scorțișoarei sau înlocuind cartofii obișnuiți cu cei dulci.

 
5. Shakshuka

Shakshuka 

Este un preparat pe bază de ouă și condimente, foarte popular în nordul Africii și în țările din Orientul Mijlociu. Rețeta clasică presupune rumenirea ouălor ochiuri într-un sos roșu, dar există foarte multe variante care pot include ceapă, chimen, ardei iute, usturoi, șampanie, oțet din vin alb, smântână, nucșoară ori spanac.

 
6. Latkes crocante din cartofi

Latkes 

Aceste clătite din cartofi sunt prăjite în ulei și servite cu sos de mere, smântână sau sos de merișoare. Există și opțiunea de a înlocui cartofii obișnuiți cu cei dulci. Nu rata acest deliciu crocant.

 
7. Sufganiyot

Sufganiyot 

Sunt gogoși aurii umplute cu dulceață extrem de apreciate de toți cei care încearcă felurile de mâncare evreiești. Acest desert nu este ușor de preparat, dar merită efortul pentru gustul uimitor de la final.

 
8. Bazargan

Bazargan 

Este un fel de mâncare vegetarian, care se prepară de obicei în avans pentru ca aromele să se armonizeze. Bazargan este o salată picantă și ușor dulceagă cu bulgur, sirop de rodii, nuci și foarte multe condimente. Este ideal să fie preparată duminica dimineața și să fie servită la prânz.

 
9. Rugelach cu ciocolată

Rugelach 

Dacă îți place ciocolata nu trebuie să ratezi acest deliciu. Este vorba despre mici croasante cu o cremă de ciocolată care ți se topesc în gură. Aluatul conține iaurt sau brânză cremoasă, iar umplutura poate fi exclusiv din cremă de ciocolată sau se pot adăuga și nuci pecan.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro